Δεν του φτάναν τα λεφτά…και παραιτήθηκε ο “Ιπτάμενος Ολλανδός”;

Ο… Ιπτάμενος Ολλανδός, πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Paul Koster, υπέβαλε όπως όλα δείχνουν την παραίτησή του. Ήταν διορισμένος από την τρόικα ως τοποτηρητής στο Ταμείο το οποίο πέρασε στα χέρια της κ. Σακελλαρίου πρόσφατα. Ο Ολλανδός είχε ενεργό συμμετοχή στη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης και πολλοί τον χαρακτήριζαν ιδιαίτερα σκληρό.

Τώρα για τους λόγους

της παραίτησής του δεν παίρνουμε όρκο αλλά οι φήμες λένε ότι διαφώνησε στη μείωση κατά 20% του μισθού που έπαιρνε. Λέγεται ότι ο ετήσιος μισθός του θα ήταν μετά τις μειώσεις 100.000 ευρώ κάτι που δεν του άρεσε ιδιαίτερα αφού ήταν δύσκολος ο ρόλος του να… βάζει υπογραφές. Κουραστική δουλειά για τον Ολλανδό που φαίνεται ότι δεν έχει μάθει να του κάνουν μειώσεις μισθού. Δε ρωτά και τους Έλληνες πόσο τους αρέσει κάτι τέτοιο. Μαθαίνουμε επίσης ότι ήταν υποχρεωμένος να επισκέπτεται την Αθήνα δύο φορές το μήνα γιατί τον υπόλοιπο καιρό ήταν στο Ντουμπάι όπου δούλευε για εταιρεία. Όχι κι άσχημα δηλαδή.

Εν πάση περιπτώσει, αν επιβεβαιωθεί η παραίτησή του, πρέπει να βρεθεί γρήγορα ο αντικαταστάτης του που θα παίρνει 100.000 ευρώ και θα είναι και ευχαριστημένος. Από την άλλη, τι τον θέλουμε τον πρόεδρο, ας αναλάβει η διευθύνουσα σύμβουλος του ταμείου, κ. Σακελλαρίου, που έχει μισθό 215 χιλ. ευρώ. Να γλιτώσουμε και κανένα μισθό.

Keywords
Τυχαία Θέματα