Είτε οι Άξιοι, είτε άξιοι της μοίρας μας…

16:35 1/7/2012 - Πηγή: Antinews

Το τόσο ταλαιπωρημένο  επί προηγούμενων διακυβερνήσεων “σεμνά και ταπεινά” επανέρχεται στο προσκήνιο επιτακτικά και απαιτητικά.

Τα πρώτα δείγματα του Πρωθυπουργού είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Υπουργοί και υφυπουργοί οι οποίοι θα απουσιάζουν για τα ταξίδια στο εσωτερικό ή το εξωτερικό της χώρας θα πρέπει να ενημερώνουν τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και να παίρνουν την έγκριση του πρωθυπουργού. Απαγορεύονται τα ταξίδια πρώτη θέση. Οι υπουργοί

πρέπει να καταλήξουν άμεσα με τους αναπληρωτές και τους υφυπουργούς του ποια συγκεκριμένη δουλειά θα κάνει ο καθένας.  Όχι πολλά έξοδα, όχι άσκοπες σπατάλες, όχι διορισμοί των ημετέρων στα υπουργικά γραφεία και στους διάφορους οργανισμούς. Οι κηπουροί και οι θυρωροί επίσης δεν έχουν θέση.

Αντιθέτως, τα πρώτα δείγματα από τα υπουργικά γραφεία είναι άκρως αποθαρρυντικά. Ορισμένοι επιμένουν να συντηρούν το μοντέλο του βολέματος στα ρετιρέ των υπουργικών γραφείων. Και το κάνουν με τέτοιο θράσος, σα να τους χρωστάνε από πάνω!! Σα να τους κάνει χάρη ο Σαμαράς!!!

Στη πιάτσα ήδη δίνουν και παίρνουν τα ονόματα για το που πάει ο καθένας, ποιους στρατούς θα κουβαλήσει, σε ποια θέση θα χωθεί.

Έχουμε ήδη γράψει για ορισμένους ότι καλό είναι να κατεβάσουν το καλάμι, να προσγειωθούν στην πραγματικότητα και να αφοσιωθούν στον κοινό σκοπό, τη σωτηρία της πατρίδας.

Τώρα ήρθε η ώρα να γράψουμε και για κάποιους άλλους, μια άλλη φυλή παρατρεχάμενων της εξουσίας. Αυτούς που ψιθυρίζουν πίσω από τις πόρτες, που βολεύουν δικούς τους ανθρώπους για να τους ελέγχουν σε κρίσιμες θέσεις, που γενικά κάνουν το… Βυζάντιο να ωχριά μπροστά τους.

Είναι κάποιοι που στα… υπόγεια στήνουν παρασκήνια και διαρροές, επιχειρούν να ελέγξουν την πληροφόρηση και γενικά λίγες μόλις ημέρες από τον σχηματισμό κυβέρνησης, όχι μόνο έχουν καβαλήσει το καλάμι αλλά και πετάνε σαν τον Χάρυ Πότερ.

Κάποιοι πιστεύουν ότι η μοίρα τους είχε στερήσει χρόνια τη γλυκιά δόξα της εξουσίας και τώρα πρέπει να «χορτάσουν» από το γλυκό πιοτό. Ίσως πάλι πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι λάφυρό τους που είχαν χάσει προ ετών και τώρα το ξαναβρήκαν.

Μπορεί μερικοί να πιστεύουν ότι κάνουν καλό στην κυβέρνηση, τον Σαμαρά, την Ελλάδα, αλλά δεν είναι έτσι. Κάναμε πολύ αγώνα για να ξεφύγουμε από την πράσινη καμαρίλα, δε θέλουμε άλλη γαλάζια. Δώσαμε μάχες για να πάψουν οι κηπουροί να ελέγχουν τον κρατικό μηχανισμό της χώρας. Δε μπορεί τώρα να ξαναφυτρώσουν τα παράσιτα στον κυβερνητικό κήπο.

Δε λέμε ονόματα διότι είναι νωρίς ακόμη και όπως και να το κάνεις, ανθρώπινες είναι οι αδυναμίες. Αλλά μη νομίζουν ότι θα διστάσουμε να τους αποκαλύψουμε στον κόσμο ο οποίος ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Και τότε θα έχουν χειρότερη τύχη από τους Πασόκους που είναι κι ευχαριστημένοι από το 12%.

Η ώρα είναι κρίσιμη και είναι ώρα για δουλειά, όχι για βυζαντινισμούς.

 Ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια από τις πρώτες ομιλίες του ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε θέσει ως όρο, πως στη κυβέρνηση έχουν θέση μόνο οι Άριστοι και όχι οι Αρεστοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα