Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Μάριο Μόντι

Εντολή σχηματισμού νέας μεταβατικής κυβέρνησης στον οικονομολόγο και πρώην Επίτροπο, Μάριο , έδωσε ο Ιταλός πρόεδρος, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους ο κ.Μόντι τόνισε ότι θα εργαστεί εντατικά για το σχηματισμό κυβέρνησης, με την ελπίδα να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία βρίσκεται.

Δήλωσε επίσης ότι θα προσπαθήσει να φέρει σε πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε «με μεγάλη αίσθηση ευθύνης και σεβασμού προς την χώρα». «Η Ιταλία πρέπει να κερδίσει την πρόκληση της εθνικής ανάτασης», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τα

χρονικά περιθώρια για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης είπε ότι «θα δράσει με επίγνωση της επείγουσας κατάστασης», σημειώνοντας ότι «όσα ακούστηκαν τις ημέρες αυτές, σχετικά με ονόματα υπουργών και το χρόνο που χρειάζεται για την σύνθεση της κυβέρνησης, στερούνται βάσης».

Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρόεδρος έκανε έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να υπερβεί η χώρα την οικονομική κρίση και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα