Έτοιμοι να κάνουμε τo άλμα προς τα εμπρός

Μπορούμε να διώξουμε την Τρόϊκα

 

του Κώστα Ροδινού

 Ζούμε τις τελευταίες ημέρες του ΠΑΣΟΚ – όπως τουλάχιστον το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα – και σίγουρα του “Παπανδρεϊσμου”. Η Ελλάδα  βρίσκεται σε  κινούμενη άμμο. Ό,τι  και  να σκαρφιστεί  ο κ. Βενιζέλος, αδίκως  εξουθενώνει τον κόσμο. Κανέναν στόχο δεν θα πιάσει.  Έχουν αλλάζει δραματικά τα δεδομένα επί των οποίων κάνει τους σχεδιασμούς του!

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ

καταρρέει ο Αντώνης Σαμαράς σταθερά και μεθοδικά (και “αμείλικτα” αν μου επιτρέπεται η φράση όπως συνάγεται από πρόσφατες κινήσεις του) ετοιμάζεται να κυβερνήσει. Πρώτο δείγμα του τι θα κάνει η πρόσφατη πρόταση για μια φορολογία με ανάπτυξη

Τι θα ακολουθήσει;

Κάθισα και μελέτησα όλες τις πρόσφατες ομιλίες και παρεμβάσεις του. Έκανα και μια προσωπική ανασκόπηση – αναπόληση όσων άλλων έχει πει κατά καιρούς και κυρίως προσπάθησα να διαβάσω “πίσω από τις γραμμές”.

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι σε λίγο θα έχουμε εκλογές και ότι θα εκλεγεί μια νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο νέος πρωθυπουργός ανακοινώνει ένα ευέλικτο σχήμα   15-20 ατόμων, που είναι έτοιμοι για όλα! Την ημέρα της ορκωμοσίας  αναρτά στο διαδίκτυο το Ε1, το Ε3 και το Ε9 όλων των υπουργών, καθώς και λεπτομερή αναφορά απόκτησης κάθε είδους κινητής και ακίνητης περιουσίας. Όσο καιρό θα ασκούν εξουσία, την περιουσία τους θα τη διαχειρίζεται τριμελής επιτροπή ειδικών από την τράπεζα της Ελλάδος.

Το πρώτο νομοθέτημα που φέρνει στην Βουλή είναι για το “πόθεν έσχες” όλων των πολιτικών από το 1974 και μετά. Ο έλεγχος προχωράει ταχύτατα και αν αποδειχθεί ότι κάποιοι έβαλαν το χέρι στο μέλι θα πάνε φυλακή – και πρώτα εκείνοι της εδώ μεριάς.

Το δεύτερο νομοθέτημα (με διαφορά μιας εβδομάδας) το πολύ θα αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας

Αμέσως μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει στον Ελληνικό λαό, ότι διακόπτει τις  συζητήσεις με την Τρόϊκα επί ένα δίμηνο, για να επαναπροσδιορίσει τη διαπραγματευτική στρατηγική της χώρας. Οι τρέχουσες δανειακές ανάγκες αντιμετωπίζονται με τρίμηνα έντοκα γραμμάτια.

Ο Πρωθυπουργός, με έμπειρη ομάδα συμβούλων, επισκέπτεται Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία για να διαπραγματευτεί τη σύναψη διμερών δανειακών συμβάσεων, κατά το πρότυπο της σύμβασης Ρωσίας – Κύπρου. Στόχος να καλυφθεί το σύνολον των δανειακών αναγκών της χώρας για το 2012.

Επιστρέφοντας, καταγγέλλει Μνημόνια- Μεσοπρόθεσμα και παρεπόμενα και ανακοινώνει ότι η χώρα θα προετοιμαστεί για να επιστρέψει στις αγορές το 2013.

Μετά επιδίδεται σε ένα Μαραθώνιο…ταχύτητας.

Προχωρεί σε συγχωνεύσεις  τραπεζών με στόχο την δημιουργία  2-3 υγιών τραπεζικών Ομίλων.

Ιδρύει έναν μεγάλο Κρατικό Τραπεζικό Πυλώνα στον οποίον και μεταφέρονται  τα δάνεια των ιδιωτών (στεγαστικά, προσωπικά-καταναλωτικά). Δάνεια για τα οποία έχει ήδη αποπληρωθεί το αρχικό κεφάλαιο, σύν ένα εύλογο περιθώριο κέρδους, διαγράφονται! Στα υπόλοιπα, επαναπροσδιορίζονται επιτόκια και διάρκεια αποπληρωμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα