Έβρεχε… αστυνομικά έγγραφα σε παρέλαση

Έρευνα έχει ξεκινήσει η αστυνομία της Νέας Υόρκης για τη βροχή… αστυνομικών κομφετί στην παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών. Είναι συχνό φαινόμενο δημόσια έγγραφα, τα οποία περνούν από τον καταστροφέα εγγράφων, να μετατρέπονται σε κομφετί και να πετιούνται πάνω από τη Νέα Υόρκη σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Το πρόβλημα με την παρέλαση στις 22 Νοεμβρίου ήταν ότι τα κομφετί που έπεφταν από τον ουρανό μπορούσαν να διαβαστούν κανονικά, καθώς πέρασαν από το μηχάνημα αυτό σε οριζόντια διάταξη, με αποτέλεσμα να παραμείνουν ανέπαφες

οι σειρές των λέξεων, αποκαλύπτοντας το περιεχόμενό τους. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ήταν ντοκουμέντα που προέρχονταν από τον καταστροφέα εγγράφων της αστυνομίας.

Έτσι, πολλοί το έριξαν στο διάβασμα… Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σολ Φίνκελσταϊν πήρε καμιά τριανταριά κομμάτια στο σπίτι του και αφού τα μελέτησε, αποφάσισε να διατάξει έρευνα.

Όσο για το τι έμαθαν, έστω και αποσπασματικά, οι Νεοϋορκέζοι; Λεπτομέρειες για την πορεία που ακολούθησε η αυτοκινητοπομπή του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου προέδρου Μιτ Ρόμνεϊ, όταν εμφανίστηκε για μια προεκλογική ομιλία στο Λονγκ Αϊλαντ, αλλά και για αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, συλλήψεις πολιτών, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών συνεργατών της αστυνομίας, μέχρι και αναφορές εγκλημάτων που συνέβησαν στην περιοχή, όπως μια βόμβα που έπεσε σε ένα σπίτι στη συνοικία Κινγκς Γκραντ.

http://www.cbc.ca/news/offbeat/story/2012/11/26/nyc-parade-confetti-police-documents.html

Keywords
Τυχαία Θέματα