Η αλήθεια για το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο

Χθες το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” δημοσίευσε τα εξής για το ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ  Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, βασισμένο σε μια καταγγελία ανώνυμου αναγνώστη του, όπως λέει.

 “Ενώ οι 3 Σουλτάνοι του χαρατσιού της ΔΕΗ (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης) λεηλατούν τους φαμιλιέρηδες δίνουν 11,5 εκατομμύρια ευρώ στo Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο-δείτε τα μέλη του!

 Νύχτα μέσα στους Κήπους του Καλού και του Κακού. Κοίτα ρε κάτι συμπτώσεις. Τη στιγμή που οι

3 σουλτάνοι του χαρατσιού της ΔΕΗ (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης) λεηλατούν για μια ακόμη φορά τους φαμιλιέρηδες κόντρα σε όσα υποστήριζαν προεκλογικά (μόλις) χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίθηκε μια προγραμματική σύμβαση 11,5 εκατομμύρια ευρώ για να επισκευάσει το ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ  Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο τα κτίρια του στην Κηφισιά. Στις 3-7-2012 είχαν δοθεί άλλα 600 χιλιάρικα για θερμοκήπιο. Έγινε προγραμματική σύμβαση για να τα πάρει. Είναι ευρωπαικά χρήματα όχι ελληνικά.

Την προγραμματική την έφεραν εκτός ημερησίας.

Πρόεδρος είναι Αλέξανδρος Σαμαράς του Κων/νου-κοίτα κάτι συμπτώσεις (1) αναπληρωματικό μέλος είναι ο Παύλος Γερουλάνος -κοίτα κάτι συμπτώσεις (2)…”

Στη συνέχεια άρχισε η γνωστή αναπαραγωγή και ο σχολιασμός στο Διαδίκτυο για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες εντυπώσεις. Προφανώς ορισμένοι πολύ απογοητευμένοι από την εξαφάνιση του ΓΑΠ, που τόσο λάτρεψαν στο παρελθόν, δεν κατάλαβαν ακόμα ότι δεν είναι όλοι ίδιοι και ότι δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε που απέκτησε πρόσβαση στο διαδίκτυο να συγκρίνει τον εθνικό ευεργέτη Μπενάκη με τον …Άκη.

Έτσι η απάντηση του Μπενακείου Φυτοπαθλογικού Ινστιτούτου ήταν άμεση και δημοσιεύεται σήμερα:

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε το “δημοσίευμα” της σελίδας σας, περί δήθεν ενίσχυσης του Μπενακείου Φυτοπαθλογικού Ινστιτούτου, με 11,5 εκ. Ευρώ, “μαζί με το χαράτσι και τις αποφάσεις και τις εντολές της Τρόικας”! Στο δημοσίευμα, μάλιστα , αναφέρεται και το όνομα του κου Αλέξανδρου Σαμαρά, Προέδρου του Ινστιτούτου.

Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που πολλές φορές επιχειρήθηκε να πληγεί το κύρος του Ινστιτούτου. Άλλωστε πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν να αφαιρέσουν από το Ινστιτούτο διαχρονικές αρμοδιότητες οι οποίες υλοποιούνται με απόλυτη επιτυχία και συνέπεια όπως είναι εκείνη του ελέγχου των γεωργικών φαρμάκων, εκτοπίζοντας το ΜΦΙ από το διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό του ρόλο.

Αντιλαμβανόμαστε επίσης και τους λόγους που κάποιοι, προφανώς ευρισκόμενοι σε σύγχυση, προσπαθούν να συνδέσουν την οικογένεια Σαμαρά, με δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση του Ινστιτούτου.

Επειδή, προφανώς οι συντάκτες του δημοσιεύματος διακατέχονται από εμπάθεια και αγνοούν βασικές ιστορικές αλήθειες, θα πρέπει να σημειώσουν ότι ο Εμμανουήλ Μπενάκης και η κόρη του Πηνελόπη Δέλτα, προγιαγιά του κ. Αλέξανδρου Σαμαρά,  δώρισαν το 1929 στο Ελληνικό Δημόσιο, έκταση 19 στρεμμάτων στην Κηφισιά, όπου και έκτοτε στεγάζεται το ΜΦΙ, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενο  από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με τον Ιδρυτικό Νόμ

Keywords
Αναζητήσεις
μισθολογιο μπενακειο ινστιτουτο
Τυχαία Θέματα