Η Γερμανία ζητά ελέγχους σε χώρες εντός Σένγκεν όπως η… Ελλάδα

13:03 4/4/2012 - Πηγή: Antinews

«Βόμβα» από τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς Πέτερ Φρίντριχ, ο οποίος ζήτησε ευθέως την κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν, στοχοποιώντας την Ελλάδα ως αδύναμη να φυλάξει τα σύνορά της. Ο Γερμανός πολιτικός, σημαίνον στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post», ζητά την προσωρινή, όπως λέει, ενίσχυση των ελέγχων εντός του χώρου Σένγκεν με το επιχείρημα ότι «χώρες όπως η Ελλάδα

αποτυγχάνουν να φυλάξουν τα εξωτερικά σύνορά τους».

Ο Φρίντριχ, αν και παραδέχεται ότι τα ανοιχτά εσωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα «σημαίνουν πολλά για το αίσθημα του “εμείς” στην Ευρώπη, διότι σημαίνουν ελευθερία και ότι οι λαοί έρχονται πιο πιο κοντά», προσθέτει ότι «αυτό δεν μπορεί να έπεται ότι δεν δίνουμε πια βάρος στην ασφάλεια» και, περνώντας στο διά ταύτα, υπογραμμίζει ότι «όταν χώρες όπως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διασφαλίσουν τα σύνορά τους, τότε εμείς θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ελέγχους εντός του Σένγκεν».

Η πρόταση του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών ήρθε να προστεθεί στην ανάλογη τοποθέτηση του Γάλλου ομολόγου του, Κλοντ Γκεάν, ο οποίος έχει ζητήσει «προσαρμογή» της Συνθήκης Σένγκεν.

Αυτό που παραβλέπουν οι δύο Ευρωπαίοι υπουργοί βέβαια είναι ότι η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ως πύλη εισόδου στην Ε.Ε., υφίσταται μια πρωτοφανή πίεση απο τη (λαθρο)μεταναστευτική ροή. Οι περισσότεροι από τους παρανόμους μετανάστες οι οποίοι προσπαθούν περάσουν τα ελληνικά σύνορα δεν έχουν σκοπό να παραμείνουν στη χώρα μας. Με βάση τη συνθήκη «Δουβλίνο 2», όμως, η οποία προβλέπει ότι αν ένας παράνομος μετανάστης συλληφθεί στην επικράτεια ενός ευρωπαϊκού κράτους δεν επαναπροωθείται στη χώρα προέλευσής του, άλλα στη χώρα εισόδου, ο μεγαλύτερος όγκος των λαθρομεταναστών έχει εγκλωβιστεί στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι από αυτούς που καταφέρνουν να φύγουν από την Ελλάδα, αν συλληφθούν, επαναπροωθούνται στη… χώρα μας και όχι στη δική τους! Αντί λοιπόν οι Ευρωπαίοι να εξετάσουν την αναθεώρηση του «Δουβλίνου 2» ώστε να υπάρξει ορθολογικός καταμερισμός των δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που περνούν κάθε χρόνο σε ευρωπαϊκό έδαφος και τους οποίους δεν μπορεί πλέον να απορροφήσει η Ελλάδα, ζητούν αναθεώρηση της Συνθήκης Σένγκεν!

Λ. Καλαρρύτης, στον “Ελεύθερο Τύπο”

Keywords
Τυχαία Θέματα