Η καταγγελία των ερειπίων…και η ανούσια επαναδιαπραγμάτευση

Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Καμμένου προτείνουν την μονομερή καταγγελία. Πρόταση για την οποία δεν έχουμε να πούμε πολλά, καθώς αν γίνει πράξη το αποτέλεσμα είναι γνωστό: Έξοδος από την ευρωζώνη και ερείπια στην Ελλάδα.

Ο άλλος μισός ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα προτείνουν την επαναδιαπραγμάτευση. Κατά

τη γνώμη μας ανούσια πρόταση για τους εξής λόγους: Ανούσια  γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά που διατυμπανίζει ότι πρέπει να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις. Ανούσια κυρίως γιατί στους στόχους συμφωνούν και οι δύο πλευρές. Και σωστά συμφωνούν γιατί η χώρα μας δεν μπορεί να ζήσει με οικονομικούς δείκτες που αν δεν διορθωθούν θα εκραγούν.

Τι εννοούν λοιπόν με την επαναδιαπραγμάτευση;

Τούς στόχους όχι.

Τα ισοδύναμα μέτρα; Κανένα πρόβλημα δεν έχουν οι δανειστές μας αν βγαίνει η σούμα. Ισοδύναμα όμως σημαίνει ότι η ύφεση θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς. Γιατί από κάπου θα κοπούν και θα δοθούν κάπου αλλού. Μια τρύπα στο νερό της ύφεσης δηλαδή.

Τη χαλάρωση των μέτρων; Την αποκλείουν οι πάντες. Απλά διότι προϋποθέτει να ρίξουν κι άλλα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών τους. Επιπλέον χρήματα που θα ζητήσουν δικαίως και άλλες χώρες{ Πορτογαλία κ.λ.π}.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε ειλικρινά πρέπει να πούμε την αλήθεια στο λαό. Το μνημόνιο θα το κουβαλάμε στην πλάτη όσο δεν κάνουμε τίποτα. Όσο θα παπαγαλίζουμε τα περί επαναδιαπραγμάτευσης αντί να ξηλώσουμε τον κρατισμό με αποκρατικοποιήσεις, τα κλειστά επαγγέλματα που τρέφουν την ανεργία, την γραφειοκρατία που σκοτώνει την επιχειρηματικότητα, το αντιεπενδυτικό κλίμα που διώχνει επιχειρήσεις, τον συντεχνιασμό της συμφοράς και γενικά να αλλάξουμε όλα εκείνα που μας έφεραν εδώ…το μνημόνιο δεν θα το διώξουμε. Δεν θα το ξεφορτωθούμε με ξόρκια και επαναδιαπραγματεύσεις… που δεν διαπραγματεύονται στην ουσία τίποτα.

Ας πουν την αλήθεια όλοι στούς πολίτες. Από τον ΣΥΡΙΖΑ της πανσπερμίας απόψεων δεν το περιμένουμε. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να το κάνει. Να πεί στο λαό ότι από το μνημόνιο θα βγούμε μόνον με σαρωτικές αλλαγές. Αλλαγές που αργά μα σταθερά θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Στο μοναδικό αντίδοτο της ύφεσης.

Παναγιώτης Παπακωστόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα