Η ΝΔ στο λάκκο με τα φίδια, με τον “σταυρό στο χέρι”

Τα έχουμε γράψει δεκάδες φορές. Η ΝΔ πάει “με το σταυρό στο χέρι” απέναντι στο γνωστό αδίστακτο και ανελέητο ΠΑΣΟΚ. Όσα συνέβησαν μετά την τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά ότι πρέπει να αλλάξει συνολικά το μοντέλο πληροφόρησης. Είναι αδιανόητο να παίζουν παιχνιδάκια ο τελειωμένος Παπανδρέου και

ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (και πρώην αρχισυντάκτης του Συγκροτήματος Ψυχάρη) και η ΝΔ να μην αντιδρά και να κάνει …fair play. Σε ζούγκλα με τα θηρία διεξάγεται ο πολιτικός αγώνας, στο λάκκο με τα φίδια,  και όχι σε σεμινάρια …πολιτικής δεοντολογίας.

Δεν γίνεται λοιπόν η ΝΔ να πηγαίνει μονίμως με τον “σταυρό στο χέρι”

Για παράδειγμα, από χθες πήξαμε στην παραπληροφόρηση. “Οι εκλογές αναβάλλονται για τον … Σεπτέμβριο” γράφει ο ένας. “Πλήρης στήριξη στον Παπαδήμο για τα νέα μέτρα” γράφει ο άλλος. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Απλώς μεταφράζουν ως αποφάσεις της σύσκεψης τις προσωπικές επιθυμίες του ΓΑΠ. Και η ΝΔ παρακολουθεί…

Δείτε λοιπόν τους πραγματικούς διαλόγους που δεν έβγαλε όπως αποδείχθηκε τελικά ότι έπρεπε να κάνει αμέσως η ΝΔ, αλλά άφησε δυο ημέρες το ΠΑΣΟΚ να κάνει παιχνίδι.

Οι πραγματικοί διάλογοι στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Όπως γράψαμε ήδη το θέμα των εκλογών ετέθη από τον Καρατζαφέρη με την στήριξη του ΓΑΠ ο οποίος ζήτησε οι εκλογές να γίνουν το …2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βασικό επιχείρημα του Καρατζαφέρη ήταν ο …κίνδυνος της Αριστεράς, επειδή αν κατά τον ίδιο οι εκλογές γίνουν αμέσως μετά το “κούρεμα” και την υπογραφή της δανειακής, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεσηκώσουν τον κόσμο.

Η απάντηση του Α. Σαμαρά ήταν σαφής και κατηγορηματική: “Η κυβέρνηση παραμένει ειδικού σκοπού και η συγκυβέρνηση δεν μπορεί να είναι μακράς πνοής.. Θα είμαστε αναξιόπιστοι προς την κοινωνία αν οι εκλογές δεν γίνουν όποτε έχουμε συμφωνήσει. Ο κόσμος θέλει να εκφραστεί και η διενέργεια εκλογών είναι αυτή που θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα. Όσο πιο πολλά αντιλαϊκά μέτρα πάρει αυτή η κυβέρνηση τόσο πιο πολύ θα αυξηθεί η αγανάκτηση του κόσμου. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό. Θα λειτουργήσουν ως βαλβίδα ασφαλείας, ο κόσμος πρέπει να εκφραστεί»

(Ο Λ. Παπαδήμος παρακολουθούσε απαθής, αφήνοντας τον ΓΑΠ και τον Καρατζαφέρη να δουλεύουν για πάρτη του)

Για το θέμα του εκλογικού νόμου

Παπανδρέου: «Η παρουσία τριών κομμάτων στην κυβέρνηση είναι ευκαιρία να δούμε και άλλα θέματα. Θα μπορούσε να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση σε θέματα όπως οι αλλαγές στη φορολογία, ακόμα και αλλαγές που προσεγγίζουν τα προβλήματα του πολιτικού συστήματος όπως αλλαγές στον εκλογικό νόμο και υιοθέτηση της λίστας»

Σαμαράς: «Οι αλλαγές αυτές δεν είναι δουλειά αυτής της κυβέρνησης, αλλά της επόμενης. Η ατζέντα αυτής της κυβέρνησης έχει καθοριστεί στη συνάντησή μας υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν αλλάζει. Αυτή η κυβέρνηση είναι ειδικού σκοπού»

Μισθολογικό, 13ος και 14ος μισθός

Σαμαράς: «Δεν μπορούμε να πάμε σε άλλα μέτρα που ενισχύουν την ύφεση. Ενδεχόμ

Keywords
Τυχαία Θέματα