Ιδρύεται το ΓΑΠΟΚ !!!

Από την αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή ξεκινά ο σχεδιασμός του Γ. Παπανδρέου για τη διαμόρφωση μίας διακριτής υποψηφιότητας για τη μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, έναντι αυτής του Ευ. Βενιζέλου αποκαλύπτει ο “Τύπος

της Κυριακής”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα, ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να έχει αποφασίσει να παραδώσει το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ τηρώντας τη δέσμευσή του να μην είναι υποψήφιος, φέρεται όμως να μην έχει συμβιβαστεί με αυτή την ιδέα, «χτίζοντας» από τώρα την επανεμφάνισή του σε ένα άλλο (όπως φέρεται να ελπίζει) πολιτικό τοπίο.

Στο παρασκήνιο θα ενισχύσει την υποψηφιότητα που θα αντιπαρατεθεί με τον Ευ. Βενιζέλο. Και επειδή μία διακριτή υποψηφιότητα χρειάζεται και μία διακριτή γραμμή έναντι αυτής του Ευ. Βενιζέλου, η γραμμή αυτή αναμένεται να δοθεί με καταψήφιση της συμφωνίας από στελέχη όπως η Λούκα Κατσέλη, ο Χάρης Καστανίδης και κάποιοι βουλευτές ακόμα, ώστε να δημιουργηθεί ο καμβάς της υποψηφιότητας του «κοινωνικού ΠΑΣΟΚ» έναντι της συμφωνίας Βενιζέλου-Παπανδρέου.

Το σκεπτικό της Εκάλης είναι ότι η γραμμή ενάντια στην Τρόικα, στους δανειστές και τη συντηρητική Ευρώπη αρχικά θα λοιδορηθεί από τον ελληνικό λαό, αλλά οι εφιαλτικοί μήνες που θα ακολουθήσουν για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα δημιουργήσουν τη βάση ώστε κάποια στιγμή να εισακουστεί, τουλάχιστον από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Σε πρώτη φάση ο Γ. Παπανδρέου θα λειτουργήσει ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα αντιπαρατίθεται με τους Ευρωπαίους ηγέτες σε ιδεολογικό επίπεδο, καθώς έχει αποφασιστεί οι Παπανδρέου να «εξαφανιστούν» από το παραπαίον ΠΑΣΟΚ των επόμενων μηνών (εξ ου και η παραίτηση του Νίκου Παπανδρέου από το ΙΣΤΑΜΕ). Εκτιμούν ωστόσο ότι το κατά διαστήματα αντιμνημονιακό προφίλ της Λούκας Κατσέλη, αλλά και στελεχών όπως ο Χάρης Καστανίδης, θα μπορέσει να λειτουργήσει ώστε να συσπειρώσει τη διαμαρτυρία και την οργή που θα κορυφωθεί μέσα στο 2012. Οχι εν ονόματι του Γ. Παπανδρέου, αλλά για λογαριασμό των μελλοντικών του σχεδίων.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού αυτού, υπάρχουν στελέχη που πρέπει –έστω και την τελευταία στιγμή– να «σωθούν» για να μπορέσουν να εκφράσουν το «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ» και τη μετεκλογική αντιμνημονιακή γραμμή και αυτή τη λογική είχε η παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου από την κυβέρνηση. Ο στόχος δηλαδή από τους επιτελείς του Γ. Παπανδρέου είναι μία ελεγχόμενη διαρροή από βουλευτές, ώστε από τη μία να μη διακινδυνεύει η δανειακή σύμβαση και από την άλλη να υπάρξουν στελέχη που δεν ψήφισαν ώστε να αποτελέσουν τη… μαγιά της αντι-Βενιζέλου υποψηφιότητας. Το επόμενο διάστημα θα δούμε ακόμα και σκληρή κριτική στη διετία Παπανδρέου από τα στελέχη που θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του «κοινωνικού ΠΑΣΟΚ», όπως και απόψεις υπέρ της σκληρής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές με στόχο ένα διαφορετικό Μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα