Ιψενικό ανάγνωσμα Ξυνίδη – Μητρόπουλου – Κέζα

Λέγε – λέγε θα το πιστέψουν και οι ίδιοι οι ΠΑΣΟΚοι ότι δίνουν αγώνα εναντίον των διαπλεκομένων και του κατεστημένου (λογικό, αφού ο ΓΑΠ ισχυρίζεται ότι «λύσσαξαν» για να τον ρίξουν, αλλά όχι για να τον φέρουν στην εξουσία).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κόντρα του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη με τον δημοσιογράφο των «Νέων» Κώστα Μητρόπουλο. Δημοσιεύουμε όλα τα άρθρα που αφορούν το θέμα προκειμένου να έχουν οι αναγνώστες του antinews σφαιρική άποψη και

να θυμούνται ότι αυτοί (πολιτικοί και δημοσιογράφοι) εξουσιάζουν την χώρα μας.

Άρθρο Μητρόπουλου

Ο Μητρόπουλος σε άρθρο του αναφέρθηκε στον «σκληρό παπανδρεϊκό» Ξυνίδη γράφοντας ένα κείμενο στην τελευταία σελίδα με τίτλο «Λαχματζούν»:

«Βουλευτής Ξάνθης, ο Ξυνίδης ήταν από τους σαραντάρηδες του ΠΑΣΟΚ που ο Παπανδρέου προσπάθησε αλλά απέτυχε να προωθήσει. Γραμματέας της Ιπποκράτους αφού ο Γιάννης Ραγκούσης έφυγε για το υπουργείο Εσωτερικών τον Οκτώβριο του 2009, ο Ξυνίδης επέδειξε μάλλον αφλογιστία στη θέση αυτή. Το ευγενέστερο που μπορεί κανείς να πει είναι ότι ουδέποτε αξιοποίησε τις δυνατότητές της. Τελικώς, βρέθηκε για αυτόν θέση στο υπουργείο Ανάπτυξης στον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου του 2010. Πήγε εκεί μαζί με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον οποίο συνδέθηκε. Ήταν μια κίνηση σταθεροποίησης, αφού ο Χρυσοχοΐδης είχε ανοιχτή γραμμή με τον Παπανδρέου. Όλα αυτά κράτησαν ώς την 1η Νοεμβρίου. Στο Υπουργικό που έγινε εκείνη την ημέρα ο Μιχάλης δεν έβρισκε ούτε ένα επιχείρημα κατά του δημοψηφίσματος, ενώ ο Ξυνίδης πήγε να πατάξει όλους εκείνους – και, κυρίως, τον Γιάννη Ραγκούση – που εξέφρασαν επιφυλάξεις για το εγχείρημα.

Ένα μήνα αργότερα οι γραμμές έχουν μπερδευτεί. Ο – άφωνος ως γραμματέας – Ξυνίδης τα ‘χει βάλει με τους «τρεις». Ειρωνεύεται την Άννα Διαμαντοπούλου για το ΠΑΣΟΚ plus – μιλώντας για διπλό αμονιαζόλ. Και επιτίθεται στον Ανδρέα Λοβέρδο για τα σημεία πώλησης των βρεφικών τροφών. Όταν όμως ο Χρυσοχοΐδης βγήκε μπροστά από τους «τρεις», ζητώντας να φύγει ο Παπανδρέου πριν τις εκλογές, ο Σωκράτης βρέθηκε σε κενό αέρος, όπως και το ΠΑΣΟΚ. Αποστάσεις από τον Μιχάλη – απορώντας ποια μύγα τον τσίμπησε – πήρε. Προσεκτικά όμως και χωρίς χοντράδες. Δηλαδή ο Σωκράτης εκεί που το σέρβιρε ολόκληρο, άρχισε ξαφνικά να το ψιλοκόβει το λαχματζούν – για να θυμηθεί κανείς ένα ωραίο ξανθιώτικο έδεσμα.

Όλα αυτά είναι άλλη μια ένδειξη ότι η φάση που περνάει το ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται για εύκολες τοποθετήσεις. Υπαρχηγός του Βενιζέλου στους δύσκολους καιρούς, ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι πλέον αντίπαλός του. Άνθρωπος εμπιστοσύνης του Παπανδρέου μετά το 2007 και υπουργός με ρόλους κλειδί την τελευταία διετία, ο Χρυσοχοΐδης αποφάσισε ότι είναι αυτός που πρέπει να δείξει την πόρτα στον Παπανδρέου. Αλλά και να κάνει δημόσια αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Συμπέρασμα: οι ελιγμοί των μεγάλων έχουν ως αποτέλεσμα το μπέρδεμα – αλλά και τον εκνευρισμό – των άλλων.

Απάντηση Ξυνίδη

Ο Ξυνίδης απάντησε με δικό του κείμενο στην προσωπική του ιστοσ

Keywords
Τυχαία Θέματα