Λυπάται…ο Άσαντ για την κατάρριψη του F-4

12:17 4/7/2012 - Πηγή: Antinews

Όπως φαίνεται, ο Bashar al-Assad δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με την ένταση που χαρακτηρίζει τις σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία.

Σε χθεσινή συνέντευξή  του σε τουρκική εφημερίδα, ο Σύρος ηγέτης δηλώνει 100% μετανιωμένος για την κατάρριψη του τουρκικού α/φους από την συριακή αεράμυνα, και όπως λέει, δεν θα επιτρέψει στο περιστατικό αυτό να μετατραπεί σε ανοιχτή σύγκρουση.

Το τουρκικό α/φος βρίσκονταν στον συριακό εθνικό εναέριο χώρο, αλλά όπως λέει: «θέλω να πιστεύω πως ήταν λάθος του πιλότου και ένα μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να διογκωθεί».

Στη

συνέχεια ο Σύριος ηγέτης εξηγεί πως κάποια ισραηλινά πολεμικά α/φη είχαν παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο λίγο πιο πριν, με αποτέλεσμα η αεράμυνα να αντιληφτεί ότι αυτό που κατέρριψε ήταν τουρκικό πολύ αργότερα.

«Εύχομαι να μη το είχαμε ρίξει…», λέει.

Εν τω μεταξύ, στα πλαίσια της έντασης που έχει δημιουργηθεί, η Τουρκία «σήκωσε» αεροπλάνα της τρεις φορές την περασμένη Κυριακή, ως αντίδραση στις παραμεθόριες κινήσεις συριακών ελικοπτέρων.

Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν πως μέσα στο τελευταίο διάστημα, άλλοι 85 Σύριοι στρατιώτες αυτομόλησαν στην Τουρκία, ανάμεσά τους και 14 ανώτεροι αξιωματικοί.

bbc.co.uk

S.A.

Keywords
Τυχαία Θέματα