Μέρκελ: Η επίλυση της κρίσης θα πάρει χρόνια

Η επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης είναι μία διαδικασία που θα πάρει χρόνια, εκτίμησε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και επανέλαβε ότι τα ευρωομόλογα δεν αποτελούν λύση για την κρίση χρέους.

Στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, η Ευρώπη εργάζεται προς την κατεύθυνση της σύστασης μιας «δημοσιονομικής ένωσης», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος. Για τον λόγο αυτό, απαιτείται η κατάρτιση μιας νέας συνθήκης στην Ευρωπαϊκή

Ένωση, η οποία θα προβλέπει τη σύσταση της δημοσιονομικής ένωσης και θα επιβάλει δημοσιονομική πειθαρχία.

Στην ομιλία της ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου, η Αγκελα Μέρκελ δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν «σταθερά βήματα προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής ένωσης». «Χρειαζόμαστε δημοσιονομική πειθαρχία και έναν αποτελεσματικό μηχανισμό διαχείρισης της κρίσης. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να τροποποιήσουμε τις συνθήκες ή να καταρτίσουμε νέες», υπογράμμισε.

Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες των γερμανικών θέσεων, όπως θα παρουσιαστούν στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, η κ. Μέρκελ τόνισε επίσης, πως η Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη.

Keywords
Τυχαία Θέματα