Μια VIP ναυτίνα του Πολεμικού Ναυτικού

13:33 7/4/2012 - Πηγή: Antinews

Με αεροπορική πτήση επέστρεψε η θυγατέρα του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, η ναυτίνα ΕΕ/ΣΗΜ.  αρ. Μητρ. Γ-2210, από το Τελ Αβίβ την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως προκύπτει από την σχετική αλληλογραφία που επισυνάπτεται η VIP ναυτίνα ήταν πλήρωμα στη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ που συμμετείχε στην άσκηση NOBLE DINA 12 που έλαβε χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και το λιμάνι της Χάιφα (Ελλάδα,Ισραήλ, Η.Π.Α) από 21 -3-12 έως 6-4-12.

Η νεαρά ναυτίνα δήλωσε ασθένεια

και νοσηλεύτηκε για μία ημέρα (30-3-12)στο δημόσιο νοσοκομείο της Χάιφα με νοσήλια κόστους 903,69 Ευρώ που κάλυψε το ΠΝ και εν συνεχεία ανεχώρησε αεροπορικώς με έξοδα του ΠΝ για την Ελλάδα χωρίς συνοδεία. Στο ΝΝΑ όπου εισήχθηκε για εξετάσεις , σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν προέκυψε κάτι ανησυχητικό.

Ευχόμεθα η νεαρά ναυτίνα να είναι πάντα υγιής αλλά πολλά ερωτηματικά έχουν προκύψει στο προσωπικό του ΠΝ για το όλο θέμα. Πρώτη και κύρια ερώτηση είναι πόσο άρρωστη ήταν η θυγατέρα του κ. Αρχηγού αφού μπορούσε  να επαναπατρισθεί αεροπορικώς και μάλιστα χωρίς συνοδεία. Γιατί δεν υπήρξε αντίστοιχη αντιμετώπιση για επικελευστή που υπηρετούσε στο ίδιο πλοίο και νοσηλεύτηκε την ίδια περίοδο αλλά παρέμεινε στο πλοίο (το οποίο σε λίγες ημέρες (8-4-12)επέστρεφε στην Ελλάδα) .

Μιλάνε έντονα για VIP  αντιμετώπιση και θυμούνται το περιστατικό που είχε καταγγελθεί τον  Ιανουάριο του ‘12, όπου αναχώρησε για τη Σομαλία το πλοίο Ύδρα επειδή το  προγραμματισμένο ΣΑΛΑΜΙΣ είχε κάποιες βλάβες. Όπως τονίζει το προσωπικό συνήθως τα προγραμματισμένα για επιχειρήσεις πλοία έχουν προτεραιότητα στις επισκευές βλαβών πλήν της συγκεκριμένης περίπτωσης όπου αντικαταστάθηκε με άλλο πλοίο και πάλι τότε θεωρήθηκε ότι αιτία ήταν η θυγατήρ ναυτίνα.

Επίσης πικρόχολα το προσωπικό σχολιάζει την αυστηρότητα που επέδειξε ο κ. Αρχηγός με την παράνομη απαίτηση που επέβαλλε να βαθμολογηθεί όλο το προσωπικό με μέσο όρο κάτω του ’94, καθώς και την πρόσφατη απόφαση του να γίνουν οι μεταθέσεις των στρατευσίμων μετά το Πάσχα που επίσης προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Όπως φαίνεται ο κ. Αρχηγός είναι πολύ καλός σαν πατέρας (και μάλιστα με ξένα έξοδα) δεν μπορούμε όμως να πούμε τον ίδιο χαρακτηρισμό για την ιδιότητα  που φέρει και που θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται από την ισότιμη αντιμετώπιση όλου του προσωπικού προκειμένου να μπορεί να τους εμπνεύσει ειδικά τις δύσκολες μέρες που περνάει ο τόπος μας.

Να ευχηθούμε καλό Πάσχα στην νεαρά ναυτίνα και γρήγορη ανάρρωση από την  ασθένεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα