Μητσοτάκη… δαγκωτό!

Του Νίκου Γ. Μερτζάνη

Η επιτυχία ενός ηγέτη έρχεται μέσα από την αναγνώριση του έργου του, στο εσωτερικό της χώρας του, με τη νίκη στις εκλογές, και στο εξωτερικό, μέσα από την αναγνώριση του έργου του από τους ευρωπαϊκούς και τους παγκόσμιους θεσμούς.

Όταν, λοιπόν, ένας ηγέτης, όπως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει καταστεί κυρίαρχος ύστερα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις και έχει καταφέρει ουσιαστικά να «ξεδοντιάσει» την αντιπολίτευση, τότε προχωρά προς την ευρωπαϊκή αναγνώριση.

Όλοι μας είμαστε

υποχρεωμένοι, όταν μάλιστα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του αναφέρεται στα έργα και στις ημέρες του πρωθυπουργού της Ελλάδας, να στηρίξουμε τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κατάφερε να κάνει τη χώρα μας παράδειγμα προς αποφυγή.

Πρέπει όλοι μας να ψηφίσουμε τον κ. Μητσοτάκη, γιατί στα χρόνια της διακυβέρνησής του κατάφερε να αντιμετωπίζει η Ελλάδα πολύ σοβαρές απειλές κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Και να πάρουμε έναν έναν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ψηφίσουμε Κυριάκο Μητσοτάκη, σε όλες τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις:

– Γιατί οι Αρχές επιβολής του νόμου και οι δικαστικές Αρχές στην Ελλάδα δεν έχουν σημειώσει πρόοδο στην έρευνα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, στις 9 Απριλίου 2021.

– Γιατί στην Ελλάδα πολλοί δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν σωματικές απειλές, λεκτικές επιθέσεις, μεταξύ άλλων από υψηλόβαθμους πολιτικούς και υπουργούς, παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής με κατασκοπευτικό λογισμικό, καθώς και στρατηγικές αγωγές προς αποθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού.

– Γιατί δεν είναι μία ή δύο, αλλά πολυάριθμες οι περιπτώσεις υπερβολικής χρήσης βίας από τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά μειονοτικών ομάδων και ειρηνικών διαδηλωτών εν γένει.

– Γιατί το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου διαπιστώνει ότι απειλείται η πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης, καθώς η ιδιοκτησία αυτών των μέσων στη χώρα κατανέμεται κυρίως σε μικρό αριθμό ολιγαρχών, με αποτέλεσμα τη δραματική υποβάθμιση ορισμένων θεμάτων, όπως οι ανησυχίες σχετικά με το σύστημα σιδηροδρομικής ασφάλειας πριν από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

– Γιατί υπάρχει έλλειψη διαφάνειας στην κατανομή των κρατικών επιδοτήσεων στα μέσα ενημέρωσης και, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, οι ρυθμιστικές Αρχές των μέσων ενημέρωσης έχουν έλλειψη πόρων.

– Γιατί στην Ελλάδα -και, φυσικά, στην Ευρώπη, όπως αποτυπώνεται στο ψήφισμα-, υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι ανεξάρτητες Αρχές όπως η ΑΔΑΕ και η ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔ) υφίστανται αυξανόμενη πίεση λόγω του έργου τους όσον αφορά την παράνομη παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από την ΕΥΠ. Σημειώνει, επιπλέον, ότι η Βουλή των Ελλήνων αντικατέστησε ξαφνικά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΑΔΑΕ το 2023 την παραμονή της απόφασης της ΑΔΑΕ να επιβάλει πρόστιμο στην ΕΥΠ και λίγο προτού η ΑΔΑΕ και η ΑΠΔ ζητήσουν να γίνει ένα κρίσιμο βήμα στην έρευνα για το σκάνδαλο του κατασκοπευτικού λογισμικού.

Είναι πολλά τα επιχειρήματα, λοιπόν, που καταγράφονται στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου και θα πρέπει να μας οδηγήσουν όλους να ψηφίσουμε Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακόμα ένα επιχείρημα, που δεν περιλαμβάνεται, όμως, στο ψήφισμα, είναι και το παρακάτω: «Από τη Δευτέρα 12/2 δεν θα γίνονται τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων και νοσηλευτών αναισθησιολογικού και χειρουργικού τομέα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Άιντε και καλή ψήφο…

The post Μητσοτάκη… δαγκωτό! appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα