Ο διευθυντής της CIA στην Άγκυρα

19:48 3/9/2012 - Πηγή: Antinews

Ο διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία για να εξετάσει με τις τουρκικές αρχές, την κατάσταση στη Συρία έγινε σήμερα γνωστό από επίσημη πηγή των ΗΠΑ στην Άγκυρα.

“Ο Ντέιβιντ Πετρέους επισκέπτεται την Τουρκία για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στην περιφέρεια”, δήλωσε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών αυτών.

Σύμφωνα με τον

τουρκικό Τύπο, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ έφτασε στην Κωνσταντινούπολη χθες το βράδι,για να συζητήσει με Τούρκους αξιωματούχους κυρίως για τη συριακή κρίση αλλά και τον αγώνα κατά της “τρομοκρατίας”. (βλ. Κουρδικό και ΡΚΚ)

Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του Ντέιβιντ Πετρέους στην Τουρκία από τον Μάρτιο, τότε συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Χακάν Φιντάν.

Οι αμερικανοί, πρωτίστως ενδιαφέρονται, για το πως θα πέσει το καθεστώς του Μπ. αλ Άσαντ,  και εδώ θέλουν τους Τούρκους, να αναλαμβάνουν τη “βρώμικη δουλειά”, κάτι που οι ισλαμιστές του Ερντογάν, το πράττουν με μεγάλη τους χαρά, παρά τις προσεκτικές δημόσιες δηλώσεις τους.

Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι, που έχουν ανακατευτεί πολύ βαθιά, στην υπόθεση της Συρίας, έχουν τους δικούς τους λόγους ανησυχίας, οι οποίοι, δεν ταυτίζονται κατ’ ανάγκην με αυτούς της Ουάσιγκτον. Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις τόσο της κυβέρνησης, όσο και του Τουρκικού Επιτελείου, οι επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ, δεν πάνε καθόλου καλά.Οι Κούρδοι αντάρτες, διεξάγουν πλέον ανοιχτό πόλεμο σε μερικές περιοχές, έχοντας στην ουσία απαγορεύσει στον τουρκικό στρατό, την παρουσία του, σ’ αυτές, μπανοβγαίνουν με αρκετή άνεση, στο έδαφος της Συρίας, ενώ είναι σαφές, το τελευταίο διάστημα, ότι κάποιοι, φροντίζουν για τον εξοπλισμό τους, με βαριά, αντιαρματικά και αντιεροπορικά, όπλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα