Ο πολυεκατομμυριούχος Φρανκ Στρόναχ στην αυστριακή βουλή

Θέλει η Αυστρία να φύγει από το ευρώ και θεωρεί ότι οι πλούσιες χώρες βαρέθηκαν να στηρίζουν Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία. Η Ομάδα Στρόναχ, του πολυεκατομμυριούχου Φρανκ Στρόναχ, μόλις την περασμένη εβδομάδα κέρδισε τις πρώτες έδρες του στη βουλή της Βιέννης, μετά την αυτομόληση πέντε δεξιών βουλευτών.

Ο Στρόναχ είναι ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Η απόκτηση των εδρών

δίνει στο ευρωσκεπτικιστικό του κόμμα μια καλή ευκαιρία για να παίξει σημαντικό ρόλο στις εκλογές του επόμενου χρόνου, όσον αφορά μια ενδεχόμενη κυβερνητική συμμαχία.

Ο 80χρονος μεγιστάνας ίδρυσε το κόμμα του πριν από ένα μήνα. Στην πολιτική σκηνή έκανε έντονη την παρουσία του μόλις φέτος, με τις απόψεις του περί εξόδου από το ευρώ. Ο Στρόναχ είναι γόνος φτωχικής οικογένειας της νότιας Αυστρίας. Γεννήθηκε στη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μετανάστευσε στον Καναδά όπου άνοιξε μια μικρή βιοτεχνία στο Τορόντο. Η βιοτεχνία αυτή εξελίχθηκε με τον καιρό στη Magna International, την μεγαλύτερη εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων στη Βόρεια Αμερική.

Οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν στο 10%, αρκετά πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες και το Λαϊκό Κόμμα, αλλά με αρκετά μεγάλο ποσοστό για να διεκδικήσει έναν καθοριστικό ρόλο στο μέλλον.

http://www.reuters.com/article/2012/11/08/austria-politics-stronach-idUSL5E8M8HZV20121108

Keywords
Τυχαία Θέματα