Ο Σαμαράς και οι επαναστάτες του γλυκού νερού

(Ένας ψηφοφόρος της Β΄ Αθηνών εξομολογείται)

Πολλοί κατηγορούν τον Αντώνη Σαμαρά και την ΝΔ για αδυναμία αντίληψης της κοινωνικής πραγματικότητας και των προβλημάτων της χώρας. Πολλοί ειλικρινά αγανακτισμένοι ρωτούν με οργή: “μα που είναι

η ΝΔ γιατί δεν κάνει τίποτα”; Μήπως δεν θέλει να κυβερνήσει; Κάποιοι άλλοι προχωρούν το παραμύθι σε βαθμό που νομίζεις πως πληκτρολογούν από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι “πολιτικές διάνοιες” λένε πως ο Σαμαράς έχει συμφωνήσει για διακυβέρνηση με τον Βενιζέλο.

Αυτή τους άποψη – λάσπη εδράζεται στο ότι ο Σαμαράς συγκυβέρνησε ήδη με το ΠΑΣΟΚ υπό τον Παπαδήμο. Προς επίρρωσιν δε τους επιχειρήματος φέρνουν και το γεγονός ότι τρία χρόνια τώρα “ο Σαμαράς δεν προσπάθησε να ρίξει το ΠΑΣΟΚ“.

Και εδώ πράγματι η λάσπη τους γίνεται ιός στις τάξεις των οπαδών της ΝΔ. Για αυτό πρέπει να εξηγήσουμε γιατί ο Σαμαράς ακολούθησε αυτήν την τακτική και γιατί αυτή του η τακτική δείχνει πως διαθέτει πολιτικό ήθος και αίσθηση της μεγάλης ευθύνης που θα αναλάβει.

Ο Σαμαράς, λοιπόν, θα μπορούσε να αποσύρει την ΝΔ από την βουλή και να κηρύξει πραγματικό ανένδοτο . Διαδηλώσεις , πορείες, συγκρούσεις με τους αναρχοαριστερούς, τραυματισμοί πολιτών, πολιτική κρίση που θα βάθαινε την ύφεση και θα οδηγούσε την χώρα με μαθηματική ακρίβεια σε μια νέα εμφύλια διαμάχη και σε ένα απίστευτο αιματοκύλισμα.

Στα πιο σκοτεινά μας όνειρα όλο οι οπαδοί τις ΝΔ θέλουμε να πατσίσουμε με τους πρασινοφρουρούς και τους αριστερούς. Ζητάμε δικαιοσύνη για τις κοινωνικές διώξεις της πρώτης οχταετίας του ΠΑΣΟΚ , την καταλήστευση των δημοσίων ταμείων από τους πρασινοφρουρούς και τους αριστερούς με τις βίλες και τα αναρίθμητα ακίνητα, για την νοθεία των εκλογών του 2000, τότε που τα κεντρικά της ΝΔ μας έστειλαν φιρμάνι με τα απλά λόγια : “έγινε νοθεία θα είμαστε κυβέρνηση σε 4 χρόνια , προς το παρόν τα κεφάλια μέσα” κι εμείς υπακούσαμε. Η μήπως δεν ήμασταν ικανοί να επιβάλουμε την τάξη με την πλειοψηφία της ΔΑΠ στα πανεπιστήμια το 2006; Τότε το φιρμάνι είχε ως εξής: “προσοχή ψάχνουν για νέο Τεμπονέρα”.

Τελικά από αλλού το περιμένανε από τα κεντρικά της ΝΔ από αλλού τους ήρθε. Γιατί απλά στο μεταξύ η Αριστερά είχε αρχίσει την κατήχηση περί αντικρατικής πάλης σε 16χρονα ελληνόπουλα η παιδιά μεταναστών. Ευτυχώς για την Ελλάδα εμείς οι “δεξιοί” δεν είμαστε εγκληματίες ούτε μπαχαλάκηδες. Οι σκοτεινές μας σκέψεις χάνονται αμέσως όταν σκεφτόμαστε το κακό που μπορεί να προξενήσουμε στην πατρίδα. Όλοι μας ξέρουμε πως οι οικογενειακές προτροπές για την τάξη την ασφάλεια και την προκοπή δεν ήταν εξάψεις συντηρητισμού αλλά εμπειρικές αλήθειες.

Όσοι λοιπόν είναι “δεξιοί” δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν την τακτική Σαμαρά.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκρινε σωστά και δεν κατέβασε το κόσμο στους δρόμους, επειδή:

1) θα έστελνε το μήνυμα στην Ευρώπη πως επιχειρεί ανοιχτά να καταλάβει την εξουσία άρα η όροι της δανειακής θα ήταν σε κίνδυνο. Δηλαδή τα λεφτά τους θα ήταν σε κίνδυνο.

2) Το ΠΑΣΟΚ θα αποκτούσε το πάνω χέρι και πλέο

Keywords
Τυχαία Θέματα