Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι «μπριγάδες της ανατροπής» και άλλες φανταστικές ιστορίες

Διεθνής Μπριγάδα στην Κούβα

Πριν μερικές ημέρες, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Ήσυχος, το στέλεχος που είναι υπεύθυνο για την εξωτερική πολιτική είχε ζητήσει αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Συρία να δημιουργηθούν «Μπριγάδες της Ειρήνης», επηρεασμένος προφανώς από τη Νότια Αμερική, τον Φιντέλ και τον Τσε Γκεβάρα. Εννοούσε, απ΄ ότι καταλαβαίνουμε, να δημιουργηθούν κάτι σαν λαϊκές ταξιαρχίες που θα κάνουν αγώνα κατά του πολέμου στη Συρία.

Φαίνεται ότι στην Κουμουνδούρου άρεσε η ιδέα

και αποφάσισαν να φτιάξουν και «μπριγάδες της ανατροπής». Κάτι που σημαίνει ότι έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο ανατροπής της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης, όχι με προσφυγή στις κάλπες αλλά στους δρόμους. Οι ιδιότυπες αυτές… μπριγάδες θα ανοίξουν πόλεμο με τις «μνημονιακές» επιλογές, με την παρούσα κυβέρνηση, με τον Σαμαρά, τον Στουρνάρα και όποιον άλλον νομίζουν ότι στηρίζει την πολιτική που αυτοί θεωρούν προδοτική. Για παράδειγμα ο «μνημονιακός» Σωκράτης Μάλαμας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις μπριγάδες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως γράφαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση.

Η ουσία είναι ότι πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή από τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του. Το κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, είναι δηλαδή θεσμικό κι όχι επαναστατικό κόμμα, ετοιμάζεται να δημιουργήσει το κλίμα για «θερμό» φθινόπωρο. Επανάσταση για να ανατραπεί η κυβέρνηση, είναι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ που το χρησιμοποίησε άλλωστε και ο κ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του σε ένα σχολείο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το «μάθημα» που έκανε. Ζήτησε από τα παιδιά και τους γονείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εκπαιδευτικών, δηλαδή να κλείσουν τα σχολεία, να βγουν στους δρόμους μαζί με τους εκπαιδευτικούς, να φωνάξουν, να συγκρουστούν. Και στο βάθος, να δώσουν το σύνθημα για την ανατροπή της… μνημονιακής, κακής κυβέρνησης.

Να φτιάξουμε όλοι μαζί βρε αδερφέ μια… πολεμική μπριγάδα που θα ανατρέψει την κυβέρνηση.

Αυτό θα είναι από εδώ και στο εξής το σκηνικό. Αν τους βγει την επόμενη εβδομάδα και γίνει χαμός στους δρόμους, κλείσουν τα σχολεία, παραλύσουν τα πανεπιστήμια, τότε θα έχουν να λένε ότι ο κόσμος θέλει την ανατροπή. Αν, όμως, το χαρτί των κλειστών ή κατειλημμένων σχολείων δεν τους βγει θα έχουν υποστεί μεγάλη ήττα. Αλλά αυτό δεν τους πειράζει. Οι… μπριγάδες να είναι καλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα