Οι πολίτες των ΗΠΑ οπλίζονται εναντίον του εγκλήματος

09:36 9/3/2012 - Πηγή: Antinews

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μια νέα ανησυχητική τάση, που κυριαρχεί στην Αμερική. Όλο και περισσότεροι πολίτες οπλίζονται, και μάλιστα χρησιμοποιούν τα όπλα τους προκειμένου να αμυνθούν εναντίον των κακοποιών, αφού οι περικοπές δαπανών δεν επιτρέπουν πλέον στην αστυνομία να ανταποκριθεί αποτελεσματικά. Αυτό είναι μια ακόμη συνέπεια της προσχεδιασμένη οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η  Wall Street σε συνεργασία με την Ουάσιγκτον.

Στη δεκαετία πριν την κρίση, οι «δικαιολογημένες ανθρωποκτονίες» είχαν σημειώσει

πτώση 13%. Ό όρος «δικαιολογημένη ανθρωποκτονία» είναι νομικός, και αφορά περιπτώσεις όπου κάποιος δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση, από το  να δολοφονήσει αυτόν που του επιτίθεται.

Στις περισσότερες πολιτείες, η δικαιολογημένη ανθρωποκτονία αποτελεί μια γκρίζα νομική περιοχή, αφού δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο νομικό κριτήριο, που μπορεί να αιτιολογήσει μια δολοφονική πράξη.

Σύμφωνα με μια πολυσέλιδη έκθεση με θέμα τις τάσεις και την εξέλιξη των ανθρωποκτονιών στις ΗΠΑ, που δημοσίευσε το Γραφείο Δικαστικής Στατιστικής (BJS), μια ανθρωποκτονία θεωρείται νόμιμη μόνο εφόσον διαπράττεται προκειμένου να αποτραπεί ένα σοβαρό έγκλημα, όπως ο βιασμός, η ένοπλη ληστεία, ή η δολοφονία. Το Γραφείο, που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αναλύει και δημοσιεύει τα διάφορα στατιστικά στοιχεία, που συγκεντρώνονται από 50.000 υπηρεσίες που συναποτελούν το αμερικανικό δικανικό σύστημα, και που έχουν σχέση με το έγκλημα.

Σε μερικές περιοχές των ΗΠΑ, οι δημόσιες υπηρεσίες αντιμετώπισης της εγκληματικότητας έχουν μειωθεί τόσο, που πολλοί εύποροι πολίτες προσλαμβάνουν ιδιώτες (μισθοφόρους) για να περιπολούν στις γειτονιές, και να παράσχουν υπηρεσίες ασφάλειας, που κανονικά θα έπρεπε να παρέχονται από την αστυνομία.

Αυτού του είδους οι εταιρίες ανθούν, ειδικά στο Detroit, μια πόλη με πληθυσμό 700.000, που συνεχώς μειώνεται (το 1950, ο πληθυσμός της πόλης ήταν 1.849.568). Το 2011, οι δολοφονίες αυξήθηκαν κατά 10%, και η πόλη έχει πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό της Αμερικής, μετά την Philadelphia, σύμφωνα με στοιχεία του FBI. Η αύξηση των ανθρωποκτονιών συνέπεσε με την μείωση των αστυνομικών, που από 5.000 το 2008, έφτασαν τις 2.800 σήμερα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι το αρχηγείο της αστυνομίας του Detroit απαγορεύει την πρόσβαση του κοινού στα αστυνομικά τμήματα, και στο αρχηγείο, μετά τις 4μμ. Ο μέσος όρος χρόνου ανταπόκρισης της αστυνομίας σε περιστατικά είναι 10 λεπτά στις αμερικανικές πόλεις με παρόμοιο πληθυσμό, ενώ στο Detroit είναι 24 λεπτά.

Μέσα σε αυτό περιβάλλον, οι δικαιολογημένες ανθρωποκτονίες στο Detroit αυξήθηκαν κατά 79% το 2011 σε σχέση με το 2010, και έφτασαν να είναι 2.200% πάνω από τον εθνικό μέσο όρο!

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, ο πληθυσμός του Detroit αποτελείται κατά 83% από μαύρους, κατά 7% από λευκούς, 7% Ισπανόφωνους, και περίπου 3% Ασιάτες, κ.ά.

Όπως αναφέρει η έκθεση του BJS, «Οι μαύροι που έπεσαν θύματα ανθρωποκτονίας ήταν έξι φορές περισσότεροι  από τους αντί

Keywords
Τυχαία Θέματα