Οι στάχτες της ακυβερνησίας

Τουλάχιστον 20.000 στρέμματα Αττικής γης καμένα, περισσότερα από 15 σπίτια ολικώς κατεστραμμένα, δεκάδες άλλα με ζημιές, αυτοκίνητα, περιουσίες οι κόποι μιας ζωής στο έλεος της φωτιάς. Και φυσικά ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή.

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού σε συνδυασμό με θυελλώδεις ανέμους έφταναν για να βάλουν φωτιά στην νότιο – ανατολική Αττική. Φυσικά η εγκληματική αμέλεια ορισμένων που έκαναν σιδηροκολλήσεις και πιθανότατα οι γνωστοί εμπρηστές έφεραν την καταστροφή.

Η Ελλάδα ζει ξανά εικόνες του

2007 όταν και τότε προεκλογικά είχε καταστραφεί η Ελλάδα. Σε μικρογραφία ευτυχώς αφού ούτε το μέγεθος της πυρκαγιάς είναι τόσο μεγάλο ούτε έχουμε ευτυχώς θύματα.

Κρίμα, γιατί έχουν γίνει πράγματι τιτάνιες προσπάθειες από την πλευρά της Πυροσβεστικής, από εθελοντές, από κατοίκους και ιδιοκτήτες των περιοχών που καίγονται. Ειδικά οι πυροσβέστες, που μετρούν ήδη πέντε τραυματίες, προσπαθούν με όσα μέσα έχουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Και οι στάχτες της επόμενης ημέρας δείχνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ότι η Ελλάδα δε μπορεί να μείνει ακυβέρνητη, χρειάζεται σταθερή ηγεσία που θα ανταποκρίνεται όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, όπως με τις πυρκαγιές.

Επίσης, αποδεικνύεται ότι μια Ελλάδα εκτός Ευρώπης, χρεοκοπημένη και σε μόνιμη ένδεια, δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών, είτε αυτές είναι ξαφνικές όπως οι φωτιές, είτε σταθερές επί χρόνια όπως τα εθνικά θέματα.

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να υπάρξει ανωμαλία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Γι’ αυτό και δεν πρέπει οι μαθητευόμενοι μάγοι που υπόσχονται τα πάντα, να αναλάβουν να κυβερνήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα