Ποιοί τρέμουν το ημερολόγιο του Άκη;

Μια καθοριστική ημέρα ακόμη και για τις πολιτικές εξελίξεις, μπορεί να αποδειχθεί η αυριανή καθώς αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα το αρχείο και το ημερολόγιο που κρατούσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος όλα αυτά τα χρόνια της παντοδυναμίας του.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη κάνει την πρώτη διαρροή λέγοντας ότι κάθε σελίδα κρύβει κι ένα έγκλημα,

θέλοντας να δείξουν τη σοβαρότητα των στοιχείων που παραθέτει ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός.

Όπως κάθε μεθοδικός άνθρωπος που κάνει κρυφές μπίζνες, ο Ακης φαίνεται ότι ήθελε να έχει στο χέρι πολλούς ανθρώπους με εμπλοκή στις μίζες και στα εξοπλιστικά. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες ενδεχομένως να βρίσκονται στα γραφόμενα του πρώην υπουργού, όπως και διάφορες περίεργες συναντήσεις του οι οποίες θα πρέπει να εξηγηθούν.

Η έκπληξη θα είναι να μη βγουν πολλά στοιχεία στον αέρα, κάτι που θα σημάνει την προσπάθεια να αποκρύψει το σύστημα που εξέθρεψε αυτά τα φαινόμενα, όσο το δυνατόν περισσότερα και καυτά θέματα.

Όμως, στην ιστορία με τις μίζες για την προμήθεια αμυντικών συστημάτων, ας μη γελιόμαστε, ο Ακης δεν είναι ο μόνος εμπλεκόμενος. Υπάρχουν κι άλλοι, υπουργοί, υφυπουργοί, αξιωματικοί τους στρατού και… υπηρέτες της δημοσιογραφίας που είχαν βρει την κότα με τα χρυσά αυγά.

Ένα ολόκληρο παρασιτικό σύστημα έτρωγε κι έπινε στο υπουργείο Άμυνας εδώ και πολλά χρόνια. Αν ο Ακης τους έχει καταγράψει όλους και βγουν στο φως είναι ευκαιρία να ξεβρομίσει αυτό το σύστημα. Μπορεί κάποιες κατηγορίες να έχουν παραγραφεί, άλλες όμως είναι ζωντανές όπως το ξέπλυμα χρήματος.

Από την άλλη,  το ότι θα κρεμαστεί στα μανταλάκια το όνομα όλων όσοι εμπλέκονται στις μίζες θα είναι μια μεγάλη νίκη της κάθαρσης. Κι ο κόσμος αυτή τη στιγμή ζητά όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάθαρση.

Δε φτάνει μόνο αυτό, όμως. Το κράτος θα πρέπει να τιμωρήσει αυτούς που πήραν μίζες. Μπορεί να κάνει ακόμη και κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Γιατί δε μπορεί π.χ. δημοσιογράφοι να έχουν βίλες κι αυτοκινητάρες ή να κάνουν βόλτες με κότερα λες και είναι κροίσοι. Ούτε πολιτικοί και αξιωματικοί που δεν είχαν ούτε παντελόνι να φορέσουν, να έχουν περιουσίες εκατομμυρίων.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά η Δικαιοσύνη θα βγάλει τα άπλυτα όλων στη φόρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα