Πως καλύπτει το Spiegel την επίσκεψη της Μέρκελ

http://cdn3.spiegel.de/images/image-410626-galleryV9-jovp.jpg

Σημερινή γελοιογραφία του Spiegel:

Σαμαράς: «Εγώ δεν σας συγκρίνω φυσικά με τον Χίτλερ».

Μέρκελ: «Μα περιμένετε πρώτα τί θα σας πω στην συζήτησή μας…»

Συνεχής ροή ειδήσεων από το Spiegel:

Διαδηλωτές έχουν εγκατασταθεί σε ομάδες στην πλατεία Συντάγματος

[14:09

ρολόι] Δεν έχει φτάσει ακόμη η Άνγκελα Μέρκελ στο κέντρο της Αθήνας. Υπάρχει τεταμένη διάθεση στην Πλατεία Συντάγματος – αλλά μέχρι τώρα ειρηνική. “Οι διαδηλωτές έχουν παραταχθεί στα μπλοκ των συνδικάτων. Οι πυροσβέστες στέκονται ενωμένοι, οι εκπαιδευτικοί επίσης. Μέχρι στιγμής απλώς φωνάζουν” αναφέρει η συνεργάτις του Spiegel Online από την Αθήνα.

Ομοσπονδιακή κυβέρνηση: Καμία ελπίδα για «δώρα»

[14:04] Η -από τις αρχές Ιουνίου- κυβέρνηση Σαμαρά ελπίζει σε οικονομική ανακούφιση και παραχωρήσεις από τους δανειστές. Πριν από την πτήση της Μέρκελ οι ελπίδες των Ελλήνων για νέες δεσμεύσεις για βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχαν μετριαστεί. Δεν θα έπρεπε να περιμένουν δώρα από την Μέρκελ. Βάση για όλες τις αποφάσεις είναι η έκθεση της τρόικας, η οποία αναμένεται το Νοέμβριο.

Οι Έλληνες θα πάρουν € 31.5 δισεκατομμύρια μέχρι το Νοέμβριο

[13:56] Ανεξάρτητα από την επίσκεψη της καγκελαρίου έρχονται θετικές ειδήσεις από το Λουξεμβούργο: Οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν την κρίση που μαστίζει τη χώρα να την χρεοκοπήσει. Η επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης θα πρέπει να καταβληθεί “το αργότερο μέχρι το Νοέμβριο», δηλώνει ο αρμόδιος των Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν από το Λουξεμβούργο, στο περιθώριο των συζητήσεων των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας για την προστασία της Μέρκελ

[13:50] Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί ελέγχουν την κατάσταση στην ελληνική πρωτεύουσα. Η αστυνομία έκλεισε το σύνολο της περιοχής με τα κυβερνητικά κτήρια πίσω από το Κοινοβούλιο, κανόνια νερού είναι διαθέσιμα σε παράπλευρους δρόμους. Οι αστυνομικοί ελέγχουν και τους περαστικούς στην ζώνη παρακολούθησης. Έξι σταθμοί του μετρό έκλεισαν, έτσι ώστε κανείς δεν μπορεί να πάει στην ζώνη παρακολούθησης χωρίς ελέγχους. Ο δρόμος μπροστά από τη γερμανική πρεσβεία έχει αποκλειστεί εντελώς.

Καθαρά λόγια για τη Μέρκελ

[13:43] Ακόμη και αν οι διαδηλώσεις παραμένουν ειρηνικές μέχρι τώρα, πολλοί Έλληνες δείχνουν έντονα τη δυσαρέσκειά τους με τον επισκέπτη από τη Γερμανία. Μερικοί από τους διαδηλωτές στην πρωτεύουσα κρατούν πανό με αγκυλωτούς σταυρούς και συνθήματα όπως “Όχι στο τέταρτο Ράιχ” ή “Δεν είστε ευπρόσδεκτοι, έξω οι ιμπεριαλιστές”.

Η αυτοκινητοπομπή αφήνει το χώρο του αεροδρομίου

[13:38] Η δύσκολη ελληνική αποστολή  της καγκελαρίου έχει αρχίσει. Ασφαλής χάρη σε μια εκτενέστατη κινητοποίηση της αστυνομίας, η μαύτη λιμουζίνα ξεκινά προς το κέντρο της Αθήνας. Η Μέρκελ θέλει να συναντήσει εκεί κατά τη διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψής της ε

Keywords
Τυχαία Θέματα