Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Μπαρόζο

Στην Αθήνα έρχεται αύριο Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, το πρωί ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Κομισιόν στο πλαίσιο της οποίας οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στόχος της επίσκεψης, όπως ανέφερε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα είναι η εξέταση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Η τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Ελλάδα ο κ. Μπαρόζο, σημείωσε ο ίδιος, ήταν τον Ιούνιο του 2009.

Ο Πρωθυπουργός ξεκινά στο μεταξύ από σήμερα μαραθώνιο επαφών και συσκέψεων εν όψει της άφιξης του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, τους υφυπουργούς Γ. Μαυραγάνη και Ν. Μηταράκη και τον οικονομικό του σύμβουλο Ι. Μουρμούρα, προκειμένου να γίνει προετοιμασία για την αυριανή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Παράλληλα, την Τετάρτη στις 10 πρωί υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για θέματα εθνικής άμυνας.

Για την Πέμπτη έχει κλειστεί το «ραντεβού» του κ. Σαμαρά με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, εν όψει της συνάντησης με τους εκπροσώπους της τρόικα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 11 το πρωί. Μετά τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση θα ακολουθήσει σειρά συναντήσεων του Πρωθυπουργού με τους υπουργούς Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, Εργασίας Γ. Βρούτση και Υγείας Ανδ. Λυκουρέντζο.

Keywords
Τυχαία Θέματα