Στην κόλαση του Κυριάκου: Οι επιτυχίες συνεχίζονται…

Έχουμε συμπληρώσει 97 ημέρες από την ορκωμοσία της 2ης κυβέρνησης Μητσοτάκη και κάθε ημέρα θυμίζει θρίλερ


Του Παναγιώτη Λιάκου

Οι αριθμοί δεν πρέπει να είναι το φόρτε του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν πρέπει να τους πολυσυμπαθεί, διότι ούτε εκείνοι λένε τα καλύτερα για εκείνον. Σε τρία εικοσιτετράωρα θα «γιορτάσουμε» την 100ή ημέρα από την ορκωμοσία της δεύτερης κυβέρνησής του, και ας καταγράψουμε τι συμβαίνει στη χώρα. Καταρχάς να σημειώσουμε ότι είναι φορτσάτη πολιτική περσόνα. Με το «καλημέρα» της 2ης θητείας του παρακολουθούμε να καταστρέφεται περίπου ένας νομός

ανά εβδομάδα.

Για παράδειγμα, με Μητσοτάκη έχουμε τις σπουδαιότερες «μαύρες», ανεπιθύμητες πρωτιές. Ήρθαμε πρώτοι στην Ευρώπη σε… καμένες εκτάσεις! Σύμφωνα με το Εθνικό Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών (ΕπαΔαΠ), από την αρχή του έτους μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2023 εκτιμάται ότι κάηκαν 1.696.858,4 στρέμματα! Μια επίδοση που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα (ίσως να φταίνε τα βατραχάκια φενγκ σούι που κοσμούσαν το γραφείο του Μητσοτάκη, ίσως οι καθηγητές του στο Χάρβαρντ να μην του τα εξηγούσαν καλά).

Λίγες ημέρες αργότερα από την αποτέφρωση της Ρόδου, του Έβρου, της Πάρνηθας, της δυτικής Αττικής και της Βοιωτίας (όπου καταστράφηκαν αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού), καταποντίστηκε η Θεσσαλία! Και από νεκρούς γράφει το κοντέρ – και στις πυρκαγιές και στις πλημμύρες… Οι επιστήμονες μας είπαν ότι κάτι τέτοια φαινόμενα τύπου «Ντάνιελ» γίνονται μία φορά ανά 18.000 χρόνια και, πριν αλέκτορα φωνήσαι, ενέσκηψε ξανά πλημμύρα!

Το σουβλάκι από δίευρω έχει φτάσει τα 4 ευρώ, το ελαιόλαδο από 5,90 ευρώ πωλείται περίπου 11 και 12 ευρώ το λίτρο και ο πληθυσμός μειώνεται ραγδαία. Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της επικείμενης μελέτης για το θέμα «της υγιούς και ενεργούς γήρανσης στην Ελλάδα» Μιλτιάδης Νεκτάριος, σε εκδήλωση για το Δημογραφικό που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, είπε τα εξής: «Στη χώρα μας ο ρυθμός αναπαραγωγής είναι ο χαμηλότερος στην Ευρώπη και ένας από τους χαμηλότερους παγκοσμίως. Ενώ το όριο σταθερότητας αναπαραγωγής είναι 2,1 παιδιά ανά γυναίκα, στην Ελλάδα είναι 1,3».

Οι επιτυχίες συνεχίζονται…

The post Στην κόλαση του Κυριάκου: Οι επιτυχίες συνεχίζονται… appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα