Με ορίζοντα ευρωεκλογών η… τετραετία Μητσοτάκη;

Του Όφι Ιοβόλου

Την εμφάνισή τους έκαναν εκ νέου οι διαβόητες… βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις για να μας διαβεβαιώσουν πως παρόλο που ο… παραλίγο Μωυσής τα έχει κάνει μπάχαλο και δη χωρίς αντίπαλο να τον υπονομεύει, η κυριαρχία του παραμένει αδιαμφισβήτητη.

Για να είναι μάλιστα πιο πειστικά τα… αληθινά ψέματά τους τσίμπησαν λιγάκι τη λαϊκή δυσαρέσκεια, τόσο ώστε να μην κινδυνεύει η… επιτελική ανικανότητα, κι όλα καλά!

Προφανώς, οι φωστήρες του Μαξίμου φοβούνται πιθανό μαύρισμα την επόμενη

εβδομάδα στις κάλπες των αυτοδιοικητικών και σπεύδουν να το αποφύγουν διά της λατρευτής τους διαστρεβλωτικής προπαγάνδας.

Ίσως να τα καταφέρουν.

Και να επισκιάσουν προς το παρόν την ανεπάρκεια, τα ψέματα και τα σκάνδαλα που σμπαράλιασαν το πολύτιμο για κάθε νέα κυβέρνηση… προφίλ των πρώτων 100 ημερών.

Την εγκατάλειψη δηλαδή της χώρας στο έλεος του θεού ενώ καιγόταν και πλημμύριζε, τους διασυρμούς υπουργών που αποκάλυψαν την κρυφή ατζέντα της (σε οικονομία, μεταναστευτικό, ασφάλεια, υγεία, δικαιοσύνη), τις δολοφονίες πολιτών ένεκα της ανυπαρξίας της, τη χοντροκομμένη κάλυψη σε υπουργό που λάμβανε «δωράκια» από τους Κινέζους και τις εθνομηδενιστικές μεθοδεύσεις για τη συνθηκολόγηση στις Πρέσπες του Αιγαίου.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο Μητσοτάκης κατορθώνει να αποτρέψει το μαύρισμα των αυτοδιοικητικών, παίρνοντας την πολυπόθητη ανάσα που επιζητεί.

Ωστόσο, αν κρίνουμε τόσο από το χάος της προηγούμενης τετραετίας όσο και από το αλαλούμ των πρώτων 100 ημερών, η κατάσταση μέχρι το καλοκαίρι του ’24 που θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές επιεικώς θα έχει ξεφύγει.

Με το μαύρισμα να θεωρείται δεδομένο.

Εμείς πάντως, του ευχόμαστε να βγει αλώβητος και από την κάλπη των ευρωεκλογών. Έτσι ώστε να διαψευστούν και οι κακές γλώσσες. Οι οποίες υποστηρίζουν ότι έχει ήδη προεξοφλήσει πως το παιχνίδι είναι χαμένο: έχοντας αποφασίσει να παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι να κλείσει η εκκρεμότητα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και κατόπιν να εγκαταλείψει τον έρμο τούτο τόπο αποδεχόμενος θέση διεθνούς κύρους ως επιβράβευση για τον… πατριωτισμό του.

The post Με ορίζοντα ευρωεκλογών η… τετραετία Μητσοτάκη; appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα