Στον δρόμο της επιστροφής επτά διαγραφέντες της ΝΔ

Νέα δεδομένα δημιουργεί η υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης για τους επτά διαγραφέντες της Ν.Δ. που είπαν το «ναι». Επισήμως από τη Συγγρού δεν γίνεται κανένα σχόλιο ωστόσο είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι το θέμα θα το χειριστεί προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι το πολιτικό-ψυχολογικό χάσμα που είχε δημιουργηθεί μετά το «όχι» στην προηγούμενη ψηφοφορία έχει γεφυρωθεί σε μεγάλο

βαθμό, ιδιαίτερα μάλιστα στις περιπτώσεις που τα πρόσφατα «ναι» συνδυάζονται με τη δυναμική υποστήριξη της Ν.Δ. από τους συγκεκριμένους διαγραφέντες βουλευτές στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Συγγρού εκτιμούν θετικά τη στάση των διαγραφέντων βουλευτών, οι οποίοι εξακολουθούν να δίνουν μάχη υπέρ της Ν.Δ. χωρίς να έχουν λάβει καμία διαβεβαίωση ότι θα επιστρέψουν στα γαλάζια ψηφοδέλτια.

«Ολα είναι ανοιχτά» έλεγε συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. στον «Ε.Τ.», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι οι «πέντε» που επέστρεψαν ψηφίζοντας τους εφαρμοστικούς νόμους, είδαν το πράσινο φως να ανάβει αρκετές μέρες μετά τη θετική τους ψήφο στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι αντιρρήσεις των ανθυποψηφίων που τάχθηκαν εξαρχής υπέρ του «ναι» δεν εμπόδισαν την επιστροφή των πέντε συναδέλφων τους στα ψηφοδέλτια.

«Αυτή την πανστρατιά ο πρόεδρος του κόμματός μας και θα την καθορίσει και θα την προσδιορίσει και θα της δώσει το περιεχόμενο που πρέπει προκειμένου το κόμμα να νικήσει στις εκλογές και να αποκτήσει την αυτονομία» ήταν η απάντηση του Κώστα Τζαβάρα (ΝΕΤ) στην ερώτηση αν στην πανστρατιά που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να έχουν θέση στα ψηφοδέλτια και οι διαγραφέντες.

Η Ελίζα Βόζενμπεργκ - που ανήκει στους «επτά» που ψήφισαν «ναι» δήλωσε χθες (Real Fm): «Είμαι απόλυτα συνεπής με την αντίρρησή μου στην υπερψήφιση του Μνημονίου, γι’ αυτό και το καταψήφισα και είμαι απόλυτα συνεπής στην υπερψήφιση της δανειακής, διότι τότε θα υπήρχε το δίλημμα της χρεοκοπίας».
Για το ενδεχόμενο επιστροφής της στη Νέα Δημοκρατία σχεδόν ενάμιση μήνα μετά τη διαγραφή της σχολίασε: «Σέβομαι την απόφαση του κόμματος της Ν.Δ. και δεν έχω παρά να περιμένω».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Βλάχος όταν ρωτήθηκε (Ράδιο 9) αν  επιστρέφει στη Ν.Δ. απάντησε: «Δεν έχω κάποια εικόνα ούτε και κάποια επικοινωνία. Τα έχω ξεκαθαρίσει από μόνος μου και ό,τι κάνω το κάνω και δημόσια. Πήρα το λόγο στη Βουλή, δικαιολόγησα την ψήφο μου. Ολα γίνονται φανερά. Από τη στιγμή που ψήφισα το “όχι’’ στο Μνημόνιο κ.λπ., χωρίς τυμπανοκρουσίες συνεχίζω να λέω ότι κάθε στιγμή ψηφίζω κάτι που νομίζω σωστό».

Στους γαλάζιους διαγραφέντες που ψήφισαν «ναι» ανήκουν επίσης οι Κώστας Γκιουλέκας, Γιώργος Βαγιωνάς, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Μαργαρίτης Τζήμας και Γιώργος Καρασμάνης.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Βοιωτίας, Μιχάλης Γιαννάκης, ψήφισε «όχι», αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν σκοπεύει να ενταχθεί στους Ανεξάρτητους Ελληνες, αλλά έχει αποφασίσει να μην κατέβει στις επόμενες εκλογές.

Ελεύθερος Τ

Keywords
Τυχαία Θέματα