Συλλαλητήρια και απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα

Τουλάχιστον 40.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ,της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια που είχαν διοργανωθεί στο κέντρο της Αθήνας ενώ η χώρα έχει παραλύσει λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει για σήμερα και αύριο,

τα συνδικάτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας στα νέα μέτρα.

Το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο του ‘Αρεως  και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας ενώ ακολούθησαν πορείες προς τη βουλή.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στο Σύνταγμα ,και κυρίως έξω από τα ξενοδοχεία, ενώ και ο φράχτης ήταν τοποθετημένος έξω από τη βουλή, στη β.Σοφίας

Δυστυχώς, δεν είναι της μαζικότητας που θα έπρεπε η συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση, παρατήρησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μιλώντας στο ρ/σ Real FM, κάτι το οποίο απέδωσε στη απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εμφανίστηκε βέβαιος ότι με τα νέα μέτρα η οικονομία δεν σώζεται και δεν ανατάσσεται και κάλεσε τους βουλευτές την ύστατη ώρα να αναλογιστούν το καθήκον τους.

Η τρικομματική κοινοπραξία του μνημονίου, προκειμένου να γαντζωθεί στην εξουσία, παραδίδει τη χώρα ενέχυρο στους δανειστές και την κοινωνία στην πυρά του τρίτου μνημονίου,σημείωσε σε δηλώσεις του κατά το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,ο Αλέξης Τσίπρας.Ζήτησε,δε,εκ νέου,«εκλογές τώρα για να σταματήσει η καταστροφή, για να μιλήσει ο λαός» και «να σωθεί ο λαός από τη νέα τυραννία».

“Σε συστηματική και καλά οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά γενικότερα στο σύστημα», κάλεσε το λαό η Αλέκα Παπαρήγα,η οποία ήταν και επικεφαλής της πορείας του ΠΑΜΕ.. Αυτή, υποστήριξε, είναι «η καλή αρχή για να οργανωθεί η αντεπίθεση που πρέπει να καταλήξει στην κατάργηση των μονοπωλίων, στην απεμπλοκή από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή την αποδέσμευση». «Οποιαδήποτε άλλη λύση που προτείνεται είναι εντός των τειχών»πρόσθεσε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Θεσσαλονίκη,την Πάτρα, το Ηράκλειο και άλλες μεγάλες πόλεις.

Δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις διοργανώνονται και αύριο. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και του ΠΑΜΕ την ίδια ώρα, στην Ομόνοια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζομένους να παραμείνουν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, περικυκλώνοντάς την.

Keywords
Τυχαία Θέματα