ΣΥΡΙΖΑ: “Στο θολωμένο μου μυαλό”

Θολωμένα παραμένουν τα μυαλά στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έπεσαν στο λάκκο που οι ίδιοι έσκαψαν σε ότι αφορά τη δόση του δανείου.

Χθες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι έμεινε μετεξεταστέα για το Δεκέμβριο και βλέπουμε καθώς ο «καλός μαθητής δεν έπιασε τη βάση». Δείχνοντας να μην καταλαβαίνει την κατάσταση

της χώρας και τη σημασία της δόσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε μέχρι και να χαίρεται που υπήρξε εμπλοκή στην Ευρώπη, μια εμπλοκή για την οποία δεν ευθύνεται η Ελλάδα αλλά ο πόλεμος Γερμανίας – ΗΠΑ. Μάλιστα αναγκάστηκε ο Γ. Στουρνάρας να του κάνει μαθήματα για το τι σημαίνει η δόση και τι θα συμβεί αν χρεοκοπήσουμε. Όμως, στην Κουμουνδούρου επέμεναν στην «αποτυχία» της κυβέρνησης που πήρε τα μέτρα αλλά δε θα πάρει τη δόση, όπως υποστήριζαν.

Δεν πέρασαν παρά 24 ώρες και τα νέα από τις Βρυξέλλες είναι καλύτερα. Ο Γιουνκέρ μιλά με τα καλύτερα λόγια την πρόοδο της Ελλάδας, η έκθεση της τρόικας είναι θετική και αν δεν υπάρξει σήμερα συμφωνία ίσως υπάρξει νέα συνεδρίαση μέσα στην εβδομάδα για το ελληνικό θέμα.

Και ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί που χαιρόταν που δεν παίρνουμε τη δόση, έκανε την κωλοτούμπα του. Δεν έχει σημασία η δόση, σημασία έχει η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, λένε τώρα οι οικονομικοί φωστήρες της Κουμουνδούρου. Αφήσανε τη δόση και πιάσανε τη βιωσιμότητα. Νέο πεδίο δόξης λαμπρό για τον κ. Τσίπρα. Μόλις πάρουμε τη δόση θα κάνουν πόλεμο για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Μα όλοι το ξέρουν και το παραδέχονται ότι χωρίς άμεσα μέτρα και αποφάσεις το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Εξ’ ου και η πρόταση για επιμήκυνση δύο ετών για την Ελλάδα, γιατί αλλιώς δε βγαίνει το πρόγραμμα. Εξ’ ου και οι παρεμβολές της Ουάσιγκτον για νέο «κούρεμα» του χρέους που έχει ο δημόσιος φορέας. Μόνο που για να γίνει αυτό θα πρέπει να το αποδεχθεί το Βερολίνο, και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται πριν από τις εκλογές του χρόνου το Σεπτέμβρη.

Επομένως, στο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποφασίσουν επιτέλους τι θέλουν. Θέλουν να σωθεί η χώρα ή επενδύουν στην καταστροφή της. Κι αν τελειώσει με κάποιο τρόπο το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους με τι άλλο θα ασχοληθούν; Τι θα τους φταίει; Ποιο πρόβλημα θα βρουν για να κατηγορήσουν την κυβέρνηση; Μήπως φταίει ο Σαμαράς για το φαινόμενο του θερμοκηπίου; Διότι θα το πουν κι αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα