«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου» – Οι 577 επιτυχόντες στην Δημόσια Τηλεόραση

Τελικά είναι πολύ σοφή η ρήση που λέει «τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου». Ο υφυπουργός ΕΡΤ ανακοίνωσε τα πρώτα 577 ονόματα που θα προσληφθούν στη Νέα Δημόσια Τηλεόραση. Πρόκειται για 577 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων, που αναμένεται να εργαστούν με δίμηνες συμβάσεις εργασίας. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πρόκειται για εργαζόμενους στην ΕΡΤ,

οι οποίοι απολύθηκαν μετά το αιφνίδιο λουκέτο, στις 11 Ιουνίου. Για όσους δε γνωρίζουν, ωστόσο, πρόσωπα και πράγματα, η συγκεκριμένη επιλογή θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και ενστάσεις. Διότι, όπως μαθαίνουμε, επελέγησαν δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν και δεύτερες δουλειές, αν και ήταν βασική προϋπόθεση του διαγωνισμού. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή να προσλαμβάνεις κόσμο ο οποίος έχει και αλλού εργασία, επομένως και κάποιο μισθό, αλλά να αφήνεις απ’ έξω άνεργους με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Για παράδειγμα δεν επελέγη δημοσιογράφος ο οποίος είχε πάνω από 20 χρόνια υπηρεσία στην ΕΡΤ, δεν είχε δεύτερη δουλειά, έχει μείνει άνεργος και δεν έχει άλλα εισοδήματα.

Επίσης, ζευγάρι που εργαζόταν και οι δύο στην ΕΡΤ, δεν προσελήφθη κανείς. Αντιθέτως, εισιτήριο πήραν εργαζόμενοι σε εφημερίδες ή άλλα μέσα. Πώς έγινε η επιλογή; Μήπως υπήρξαν και πάλι «παρεμβάσεις»;

Ειδικά για τις θέσεις των δημοσιογράφων, προκύπτει ότι θα προσληφθούν δύο διευθυντές ειδήσεων, έξι αρχισυντάκτες, τέσσερις οικονομικοί συντάκτες, τέσσερις αστυνομικοί συντάκτες, 22 ελεύθεροι ρεπόρτερ στην τηλεόραση (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα,Ηράκλειο, Μυτιλήνη και Ιωάννινα), 20 πολιτικοί ρεπόρτερ μόνο στην Αττική, αλλά και 8 πολιτικοί συντάκτες στην Αττική, οκτώ δημοσιογράφοι στο διεθνές ρεπορτάζ στην Αττική, 11 αθλητικοί συντάκτες για την τηλεόραση, τρεις αρχισυντάκτες αθλητικού στην τηλεόραση, έξι συντάκτες για το ραδιόφωνο στην Αττική, εννέα ρεπόρτερ ραδιοφώνου, 10 παρουσιαστές στην τηλεόραση στην Αττική και δύο στη Θεσσαλονίκη, επτά εκφωνητές ενημερωτικών εκπομπών στο ραδιόφωνο και 11 παρουσιαστές αθλητικών ειδήσεων, οι δύο από τους οποίους στη Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιποι στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιτυχόντες θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Όπως όλα δείχνουν η μεταβατική δημόσια τηλεόραση θα ξεκινήσει τη λειτουργία της ίσως την επόμενη εβδομάδα, όχι από το υπό κατάληψη κτίριο της Μεσογείων αλλά από την Κατεχάκη.

Διαβάστε τα ονόματα και τα μόρια των 577 εδώ .

Keywords
Τυχαία Θέματα