Τα “παιδιά του Σαμαρά” και τα … παπαγαλάκια των συγκροτημάτων

Φρύαξαν τα παπαγαλάκια των συγκροτημάτων, για μια υποτιθέμενη «χάρη» που έκανε ο Μανιτάκης στο Σαμαρά, εξαιρώντας από τις διατάξεις περί διαθεσιμότητας τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου του Υπουργείου Πολιτισμού. Ως συνήθως ο δόλος συνοδεύεται  από ασχετοσύνη, και από ελλιπή διερεύνηση των πραγματικών δεδομένων. Η πραγματικότητα λοιπόν έχει ως εξής :

Η διάταξη με την οποία ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων αορίστου χρόνου τίθενται σε διαθεσιμότητα,

προβλέπει ουσιαστικά εξαίρεση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ στους οποίους οι κατηγορίες αυτές υπαλλήλων αποτελούν πάνω από το 30% της δυνάμεώς τους. Κι αυτό γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις οι φορείς και οι υπηρεσίες ουσιαστικά θα έκλειναν αυτόματα με την εφαρμογή του νόμου.

Η ιδιαίτερη αναφορά στο ΥΠΠΟ, έγινε για τον εξής λόγο : Οι υπάλληλοι των Μουσείων, είναι όλοι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ. Αν και ανήκουν όμως στη μεγάλη κατηγορία των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, υπηρετούν χωριστά σε διάφορα Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν υπήρχε η ιδιαίτερη αναφορά στο ΥΠΠΟ, αν σε κάποιο Μουσείο των 5 π.χ. υπαλλήλων, υπάρχουν 3 των προς διαθεσιμότητα κατηγοριών (και ΥΠΑΡΧΟΥΝ), τότε οι 3 θα έφευγαν, έστω κι αν αυτό σημαίνει ουσιαστικά κλείσιμο του Μουσείου ή του Αρχαιολογικού Χώρου, καθώς η πρόνοια περί «30% του φορέα» δεν θα τους κάλυπτε.

Αυτή και μόνο είναι η αλήθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα