Τι λένε βουλευτές στα ραδιόφωνα

BHMA FM

Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ 

Εξαρτάται τι θα λέει η συμφωνία. Αν η συμφωνία λέει πράγματα με τα οποία διαφωνώ και αν μπορούσα να τη χαλάσω, θα τη χάλαγα. Εγώ δεν την ξέρω τι λέει.

Ό,τι γίνεται σήμερα είναι αποτέλεσμα της αντίδρασης του κόσμου.

Η οποιαδήποτε κυβέρνηση γίνει αύριο το πρωί και πάρει μέτρα, εγώ μιλάω για τον εαυτό μου, εγώ όπως ήμουν στο δρόμο όλο αυτό το διάστημα αντιμνημονιακά θα είμαι.

Δεν αλλάζει κάτι αν πιθανώς μπει και ένας υπουργός από τη δική μου παράταξη.

Στο χώρο της Κεντροδεξιάς η συντριπτική πλειοψηφία

δεν ανέχεται αυτού του είδους των παρεμβάσεων και δεν μιλάω για κάποιους που καίγονται και βγήκαν, υπογραφές, να ζητήσουν  συγκυβέρνηση ή ζητάνε τώρα να μπούνε και τώρα στην κυβέρνηση. Αυτοί είναι ένα κομμάτι. Είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν ανέχεται τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Δεν θα με σταματήσει αύριο το πρωί μια οσαδήποτε κυβέρνηση επειδή θα συμμετέχει και η ΝΔ με τον α ή β τρόπο ή θα τη στηρίζει, γιατί εγώ δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει συγκυβέρνηση.

Δεν πιστεύω ότι η ΝΔ θα δεχθεί νέα μέτρα.

Αν υπάρξουν νέα μέτρα, εγώ θα είμαι στο δρόμο με τον κόσμο που είναι στο δρόμο.

Δέχομαι αυτά που λέει ο πρόεδρος της ΝΔ, ότι εμείς δεν θα ψηφίσουμε μέτρα, ότι δεν είμαστε συγκυβέρνηση.

Για μένα, στελέχη της ΝΔ δεν πρέπει να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, αφού το έχει πει ο πρόεδρος του κόμματος, δεν συμμετέχουμε, από την αρχή το έχει πει ότι δεν θα συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα.

Από τα 5 στελέχη που λένε να μπούνε στην κυβέρνηση, εγώ λέω ότι δεν πρέπει να είμαστε σε συγκυβέρνηση.

Υπάρχει μια μεταβατική κυβέρνηση να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές.

Το καλύτερο απ’ όλα θα ήταν να κάνουμε εκλογές τον Δεκέμβριο.

Το ότι υπάρχει η απειλή της χρεοκοπίας και ότι ο κ. Σαμαράς με ευθύνη  λέει άντε να πάμε στις 19/2, άντε να ψηφίσουμε αυτό, στο οποίο εγώ συμφωνώ, αυτό δεν επιτρέπει σε κανέναν να οδηγήσει σε μία συγκυβέρνηση μακράς διάρκειας είτε να απαγορεύσουμε στους πολίτες να τοποθετηθούν.

Εγώ θα είμαι στον κόσμο αύριο το πρωί που θα πάρει μέτρα κατά του βιοτικού μου επιπέδου και της ζωής μου.

Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός, ο φούφουτος, αρκεί να ξέρω ότι θα μείνει για λίγο χρόνο και ότι θα κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο αλλά η πολιτική που θα εφαρμόσει.

Real FM

Μ. Βαρβιτσιώτης:

(για το ότι κατηγορήθηκε ότι συνομιλούσε με την άλλη πλευρά) Εκείνη η ιδέα έχει γίνει σήμερα το ζητούμενο. Πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξεμπλόκαραν και εκφράστηκαν αντιλαμβανόμενοι ότι δεν μπορεί να συνεχίσει ο Γ. Παπανδρέου.Δικαιωθήκαμε γιατί η εφαρμοζόμενη πολιτική δεν έφερε τα υποσχόμενα αποτελέσματα. Είχαμε δίκιο στο ότι η πολιτική ήταν λάθος.Η προσπάθεια είναι εθνική, δεν είναι κομματική και θα αναγνωριστεί στο πρόσωπο του Α. ΣαμαράΔυστυχώς υπήρχαν φωνές και στη ΝΔ που ήθελαν μια σκληρή στάση. Ευτυχώς οι φωνές αυτές δεν φαίνεται να ακουμπάνε την ηγεσία.Όταν το δίλημμα είναι ή Ελλάδα τη
Keywords
Τυχαία Θέματα