Το Ιράν και τα σενάρια πολέμου


 Μετά από την πρόσφατη αναφορά ότι το Ιράν κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ στον εναέριο χώρο του, ο ραδιοφωνικός σχολιαστής Stephen Lendman έδωσε συνέντευξη, στην οποία ισχυρίζεται πως τέτοιου είδους αναγνωριστικές πτήσεις αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου αμερικανικού σχεδιασμού, που μπορεί να καταλήξει σε πόλεμο.

Με τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιράν και Δύσης να βρίσκονται σε αδιέξοδο, όλα είναι πλέον έτοιμα για πόλεμο στην περιοχή.

Όπως λέει ο Lendman,

«από την δεκαετία του `70, η Αμερική τρώγεται με το Ιράν, θέλοντας να αλλάξει το καθεστώς του, και να το υποδουλώσει στα συμφέροντά της. Από την πλευρά του, το Ιράν έχει την τρέλα να πιστεύει ότι μπορεί να είναι κυρίαρχο, με δική του κυβέρνηση, με δικές του πολιτικές, και πως δεν χρειάζεται να δίνει λογαριασμό στη Ουάσιγκτον. Οι Αμερικανοί διαφωνούν, εξ ου και η διαμάχη».

Παράλληλα, όπως αναφέρει, ήδη υπάρχουν και επιχειρούν εντός του Ιράν άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, προετοιμάζοντας μια στρατιωτική επίθεση.

Όπως συμπληρώνει, οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη, στη Συρία, και τώρα και στο Ιράν, δείχνουν μια γενικότερη ώθηση της Αμερικής να «συμμαζέψει» όλους όσους θεωρεί ότι αντίκεινται στα συμφέροντά της.

«Από την εποχή της προεδρίας του Μπους, υπάρχει σε εξέλιξη το σχέδιο: Μέση  Ανατολή. Πρόκειται για σχέδιο με σκοπό την απόλυτη αμερικανική κυριαρχία στην περιοχή, στη Β. Αφρική, στην Κεντρική Ασία, στη Μ. Ανατολή, και στα σύνορα της Ρωσίας. Η Ρωσία περικυκλώνεται από αμερικανικές βάσεις, το ίδιο και η Κίνα. Αυτό είναι το αμερικανικό παιχνίδι. Θέλουν να εξαφανίσουν όσα κράτη δεν βρίσκονται σε αμερικανική τροχιά. Για αυτό έγινε η επίθεση στη Λιβύη, και για αυτό στοχοποιείται σήμερα η Συρία. Μέχρι τώρα, επαναλαμβάνεται στη Συρία το λιβυκό μοντέλο, πλην των βομβαρδισμών. Αν αποσυνδεθεί η Συρία από το Ιράν, σειρά έχει αυτό. Θα δούμε μια εξέγερση εκεί, όπως έγινε στη Λιβύη και στη Συρία, και πολύ πιθανόν, να ακολουθήσει πόλεμος».

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΙΑΕΑ ότι το Ιράν σκοπεύει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ο Lendman αντιδρά λέγοντας πως καμία άλλη χώρα δεν είναι τόσο διάφανη απέναντι στην ΙΑΕΑ, όσο το Ιράν.

Καταλήγει πως αν η Δύση εκμεταλλευτεί την ανακοίνωση της ΙΑΕΑ για να επιτεθεί, αυτό θα είναι καταστροφικό, αφού το Ιράν σε αντίθεση με την Λιβύη είναι μεγάλη χώρα με ισχυρό στρατό.

«Το Ιράν διατυμπανίζει πως αν δεχτεί επίθεση από τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ θα αντιδράσει άμεσα. Μπορεί να πλήξει πόλεις του Ισραήλ, αλλά και αμερικανικές βάσεις. Μιλάμε δηλαδή για κάτι πολύ σοβαρό. Μιλάμε για σενάρια Γ`Παγκοσμίου Πολέμου…», λέει.

Russia Today

http://rt.com/news/iran-us-war-drone-013/

Απόδοση: S.A.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράν,iran