Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να διασωθεί με ρουσφέτια και διορισμούς

11:13 9/4/2012 - Πηγή: Antinews

Τι υποσχόταν το 2009 το ΠΑΣΟΚ

Μπαράζ προεκλογικών διορισμών ημετέρων στα υψηλά κλιμάκια και σε νευραλγικές θέσεις της ΔΕΗ, με παχυλούς μισθούς που ξεπερνούν τα 9.000 ευρώ μηνιαίως, επιβάλλονται ανενδοίαστα τις τελευταίες ημέρες από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αλλά και από άλλα υπουργεία όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως.

Όπως αποκάλυψε ο “Τύπος της Κυριακής” προωθούνται διορισμοί στην κατά 100% θυγατρική

της ΔΕΗ εταιρία Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), αλλά και στη στελέχωση γενικών διευθύνσεων στη μητρική εταιρία.

Πολιτικό ρουσφέτι πρώτου μεγέθους εν μέσω προεκλογικής περιόδου αποκάλυψε εξάλλου χθες η εφημερίδα, με βασικό πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας κ. Νίκο Σηφουνάκη, ο οποίος προκειμένου να εξυπηρετήσει ψηφοφόρο της περιφέρειάς του δεν διστάζει να ζητήσει από το διοικητή της ΔΕΗ να κλείσει τα μάτια στο νόμο ή, ακόμη χειρότερα, να παρανομήσει!

Ο κ. Νίκος Σηφουνάκης έστειλε επιστολή προς το διοικητή της ΔΕΗ, κ. Αρθούρο Ζερβό, με την οποία του ζητεί να παρακάμψει απόφαση του ΑΣΕΠ προκειμένου να διατηρήσει στη θέση της Επιχείρησης εργαζόμενη που, απ’ ό,τι φαίνεται, ανήκει στην εκλογική πελατεία του κ. Σηφουνάκη, αφού αφορά διορισμό στη Λήμνο, όπου και εκλέγεται.

Είναι επίσης γνωστό το διπλοβόλεμα του ημέτερου και «κολλητού» της παρέας του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Θέου, ο οποίος διορίσθηκε στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, αφού πρώτα είχε διοριστεί και στο Γραφείο του Προέδρου της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, με προκλητικούς μισθούς, ως ανταμοιβή για τις «υπηρεσίες» που είχε προσφέρει στον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Και στις Ένοπλες Δυνάμεις

 Στις Ένοπλες Δυνάμεις, εξάλλου, ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την παραγωγή ρουσφετιών στις Ε.Δ εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι είναι δικά τους και καταπράσινα τα συμβούλια των Κλάδων. Έτσι σε πρόσφατα συμβούλια (ΑΑΣ) της Πολεμικής Αεροπορίας  δικαιώθηκαν οι διοικητικές προσφυγές αξιωματικών οι οποίοι είχαν απαλλαγεί από τα καθήκοντα τους το 2003, επειδή είχαν αποκρύψει σαμποτάζ που είχε γίνει σε αεροσκάφη και είχε αποκαλυφθεί με ερώτηση στη Βουλή. Προκειμένου δε να εξασφαλίσουν καλύτερα την υλοποίηση των πράσινων αιτημάτων την προεκλογική περίοδο αναβάθμισαν τον Διευθυντή προσωπικού τοποθετώντας προσκείμενο αξιωματικό που επαναπατρίσθηκε πρόσφατα από το εξωτερικό, βαθμού Ταξιάρχου αντί του Σμηνάρχου που κάλυπτε μέχρι σήμερα την θέση.

Δεν κατάλαβαν τίποτα…

Οι πρακτικές αυτές αναδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρατεύει τις γνώριμες, παλαιοκομματικές λογικές, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διασωθεί στις εκλογές.

Είναι φανερό ότι τα παιδιά του κομματικού «σωλήνα» του ΠΑΣΟΚ και οι νεότεροι διάδοχοί τους ανασύρουν, εν όψει εκλογών, στην επιφάνεια τις «πράσινες» ρουσφετολογικές πρακτικέ

Keywords
Τυχαία Θέματα