Τσίπρας: Είμαστε ανυπόμονοι να σώσουμε τη χώρα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με κυρίαρχη την κατηγορία ότι δεν έχει όρια και δεν θέτει κόκκινες γραμμές που να συγκρατούν την χώρα από την κατρακύλα στην οποία οδηγείται, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του για το πολυνομοσχέδιο.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε και από το βήμα της Ολομέλειας το αίτημά του για εκλογές

τονίζοντας πως δεν ζητεί εκλογές γιατί ο κ. Σαμαράς είπε ψέματα στον ελληνικό λαό για να υφαρπάξει την ψήφο του, ούτε γιατί είναι ανυπόμονος να κυβερνήσει, παρά γιατί αισθάνεται ότι κάθε μέρα που περνάει υπό αυτή τη διακυβέρνηση κινδυνεύει ο τόπος. «Είμαστε ανυπόμονοι να σώσουμε τον τόπο από την επερχόμενη καταστροφή, να προλάβουμε το κοινωνικό κραχ που θα φέρουν τα μέτρα, να προλάβουμε την ανεργία, να μην δούμε αρρώστους στη μοίρα τους, να μην κλείσουν τα νοσοκομεία γιατί κηρύξατε στάση πληρωμών, την μετανάστευση» είπε.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε εναντίον του πρωθυπουργού καταλογίζοντάς του μακρόχρονη απουσία από τη Βουλή, ενώ σήμερα που εμφανίστηκε ήταν η ομιλία του σαν να εκφωνούσε τον επικήδειο μιας κυβέρνησης που κάνει τέσσερις μήνες τα εντελώς αντίθετα από αυτά που προεκλογικά εξήγγειλε. «Ελπίζω να μην σας ξαναδούμε εδώ να αναγγέλλετε και νέα μέτρα, αλλά σε προγραμματικές δηλώσεις αυτή τη φορά της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» είπε απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του κ. Σαμαρά.
Αντέστρεψε δε τα πυρά που δέχεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο λέγοντας πως δεν είναι δυνατό να μιλά αυτή η κυβέρνηση για παλαιοκομματισμό σαν ο πρωθυπουργός να μην είχε σχέση με το φαύλο ρουσφετολογικό σύστημα. «Μιλάτε για προνόμια και μας κατηγορείτε ότι προστατεύουμε προνομιούχους όταν ο κ. Στουρνάρας έδωσε την Αγροτική σε μια πτωχευμένη τράπεζα, για να προστατεύσει τους τραπεζίτες, όταν κρύβατε τη λίστα Λαγκάρντ στα συρτάρια σας» τόνισε μεταξύ άλλων. Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο ο κ. Τσίπρας είπε προς την κυβερνητική πτέρυγα ότι «ψηφίζετε άρον άρον έναν αντισυνταγματικό νόμο που γνωρίζετε ότι θα καταπέσει στα δικαστήρια» εκτός – όπως είπε – κι «αν ακυρώσετε και το Σύνταγμα».
«Μέχρι που μπορείτε να φτάσετε; Που βάζετε όριο στην κατρακύλα;» διερωτήθηκε προς την κυβερνητική πτέρυγα καταλογίζοντάς της ότι λειτουργεί με την λογική «θα κάνουμε ότι μας ζητήσουν αρκεί να μην θυμώσουν και μας πετάξουν από την Ευρωζώνη». «Δεν μας κρατάνε από φιλανθρωπία αλλά από ανάγκη. Την έχει κι η Ευρώπη ανάγκη την Ελλάδα» σημείωσε.

«Που θα φτάσει η λογική αυτή. Μέχρι τον ειδικό λογαριασμό ώστε να πληρώνονται πρώτα οι δανειστές; Μέχρι την κατάργηση της δημοκρατίας; Μπορείτε να φτάσετε πολύ μακριά. Αρκεί να κουκουλώστε τις ευθύνες και να προστατεύσετε τους πολιτικούς φίλους. Αυτή είναι η μόνη κόκκινη γραμμή που έχετε», σημείωσε.
«Είστε συκοφάντες και λέτε ψέματα. Παίζετε τα ρέστα σας για να παραμείνετε στην εξουσία» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τους κυβερνώντες να ονοματίσουν το «λόμπυ της δραχμής».

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το ίδιο το μεσοπρόθ

Keywords
Τυχαία Θέματα