Τσίπρας προς Παπούλια: προχώρα με τους “τρείς”

Να αξιολογήσει τα «συγκεκριμένα αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης», που προκύπτουν από τον κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες πριν τον δεύτερο γύρο διαβουλεύσεων που αρχίζει το απόγευμα στις 7.30 στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Μετά την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου από το άρθρο 37 του Συντάγματος

κύκλου επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, προκύπτουν συγκεκριμένα αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τη Συνταγματική ευχέρεια να αξιολογήσει» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει το μπαλάκι στον Κ. Παπούλια και του λέει να προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης με την στήριξη ΝΔ – ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ. Ταυτόχρονα επιχειρεί να βγει από το κάδρο των κομμάτων εξουσίας που μπήκε με την συμμετοχή του στην χθεσινή σύσκεψη γι αυτό δηλώνει ότι θα συμμετάσχει μόνο σε σύσκεψη όλων των κομμάτων.

Μπορούν βεβαίως να γίνουν πολλές ερμηνείες αυτής της δήλωσης αλλά δεδομένης της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στην σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και της θέσης όλων των υπολοίπων ότι κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή ή έστω την ανοχή της Κουμουνδούρου δε γίνεται, πάμε για εκλογές στις 17 Ιουνίου.

Αναφορικά με το ζήτημα της δημοσιοποίησης των πρακτικών της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι είναι «αυτονόητη υποχρέωση της Προεδρίας, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να σταματήσει η παραφιλολογία στα ΜΜΕ, σχετικά με τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων».

Στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει πως ο Αλέξης Τσίπρας «δεν έχει πρόθεση να συμμετέχει σε επιλεκτικές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».«Αντιθέτως» καταλήγει η ανακοίνωση «είναι στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε για κατά μόνας συνάντηση μαζί του, είτε για σύσκεψη με όλα τα κόμματα της Βουλής, εκτός φυσικά της Χρυσής Αυγής».

Keywords
Τυχαία Θέματα