Βρώμικα παιχνίδια της διαπλοκής με την Τρόικα

Ισχυρά εγχώρια συμφέροντα, με όχημα την τρόικα, προωθούν τις αντεργατικές επιδιώξεις τους ή σταματούν διαρθρωτικές αλλαγές για να μην χάσουν τα κεκτημένα τους, παίζοντας έτσι ένα άθλιο παιχνίδι στις πλάτες των πολιτών που έχουν πειστεί ότι όλα αποτελούν μνημονιακές υποχρεώσεις.

Οι καταγγελίες έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα, καθώς όλο και πιο συχνά, τα στελέχη των υπουργείων που παίρνουν μέρος στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, βρίσκονται μπροστά σε εκπλήξεις.

Όχι ευχάριστες,

ούτε αθώες, αλλά ύποπτες και σίγουρα αναπάντεχες, αφού στις μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις διαπιστώσουν ένα «ανεξήγητο» κόλλημα των ξένων.

Στην αρχή, αφού στη συνέχεια, αποκαλύπτεται όλη η άθλια μεθόδευση: δηλαδή το ποιος είναι ο στόχος, και από πού προέρχεται.

Και δεν είναι μόνο προωθούμενες ρυθμίσεις που «βγάζουν μάτι» από πού προέρχονται (για παράδειγμα η επιμονή των τροικανών να μειωθούν οι αποζημιώσεις των εργαζομένων), ούτε άλλες που ενώ αποτελούν μνημονιακές υποχρεώσεις εγκαταλείπονται στο βωμό της συνδικαλιστικής σκοπιμότητας.

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, αναφερόμαστε στον ΣΕΒ και τους άλλους μεγαλοεργοδότες (και από το χώρο του τύπου) οι οποίοι θέλουν να αλλάξουν το προσωπικό τους πληρώνοντας όσο γίνεται λιγότερες αποζημιώσεις στους εργαζόμενους.

Ή τους συνδικαλιστές των κλειστών επαγγελμάτων (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ταξιτζήδες, κ.ά.) που πετυχαίνουν αναβολή των επόμενων αλλαγών που θα έπρεπε να γίνουν.

Υπάρχουν και άλλες που ευνοούν συγκεκριμένους κλάδους, όπου η παρέμβαση γίνεται με mail που δόθηκαν στην τρόικα και υποστηρίχτηκαν από ισχυρούς εκπροσώπους των κλάδων αυτών με προσωπικές παρεμβάσεις στα στελέχη της ελληνικής πλευράς που χειρίζονται τα θέματα.

Η όλη ιστορία είναι άκρως πολιτική, αφού οι άθλιες παρεμβάσεις γίνονται με την ανοχή της κυβέρνησης (αν όχι την επιδίωξη) η οποία ούτε θέλει να «σπάσει αυγά» αλλά ούτε –το κυριότερο- να παλέψει ουσιαστικά για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα –τα όποια απέμειναν- των εργαζομένων.

Το χειρότερο είναι ότι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται ότι οι πολίτες έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και πως οι μεθοδεύσεις αυτές μπορεί να πυροδοτήσουν την έκρηξη…

Keywords
Τυχαία Θέματα