ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στα πνευματικά-συγγενικά δικαιώματα που υποχρεούνται να καταβάλλουν επιχειρηματίες από το χώρο της εστίασης και της ψυχαγωγίας εξέδωσε την εβδομάδα που πέρασε ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ). Με αυτή ανοίγει ο δρόμος σε χιλιάδες καταστηματάρχες να μην πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα.
Με απλά λόγια, ο ΟΠΙ, ο οποίος υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, αναφέρει ότι οι επιχειρηματίες όταν είναι να λάβουν από την εκάστοτε δημοτική αρχή τη λεγόμενη «άδεια μουσικής», μπορούν να κάνουν μία υπεύθυνη δήλωση που να λέει ότι η μουσική
που χρησιμοποιούν δεν ανήκει σε καλλιτέχνες που έχουν εκχωρήσει τα δικαιώματά τους σε κάποιον από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης, όπως είναι η γνωστή σε όλους ΑΕΠΙ και η «Αυτοδιαχείριση» (η πρώτη εκπροσωπεί πάνω από το 95% των δημιουργών στην Ελλάδα και η δεύτερη ένα πολύ μικρό αριθμό συνθετών-στιχουργών).
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Αναζητήσεις
ια εγκυκλιο που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στα πνευματικά-συγγενικά δικαιώματα που υποχρεούνται να καταβάλλουν επιχειρηματίες από το χώρο της εστίασης και της ψυχαγωγίας εξέδωσε την εβδομάδα που πέρασε ο οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας (οπι).
Τυχαία Θέματα