Kanena προβλημα με τις συνταξεις διαβεβαιωνει ο διοικητης του ικα

15:35 7/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων μέχρι το τέλος του έτους, δεν θα υπάρξει ξεκαθάρισε μιλώντας στη ΝΕΤ» ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος. Κινούμαστε, ανέφερε, εντός χρηματοδοτικού πλαισίου και αν δεν ανατραπεί η...
δημoσιονομική πορεία της χώρας, η οποία όπως είπε, δεν θα ανατραπεί, δεν θα χουμε πρόβλημα εκτέλεσης του προγράμματος μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο κόσμος θα πάρει σίγουρα συντάξεις, σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος, σημειώνοντας με έμφαση πως « ότι επιχορηγείται το ΙΚΑ
σε ετήσια βάση είναι καθορισμένο από την αρχή του χρόνου».
Δίνουμε μάχη και πιστεύω ότι θα την κερδίσουμε, συμπλήρωσε, παρατηρώντας ότι το 2012 είναι μία από τις πιο δύσκολες χρονιές για το ΙΚΑ.
Δίνοντας αναλυτικά στοιχεία για τα έσοδα του ΙΚΑ, το 2010, το 2011 και το 2012 παραδέχθηκε ότι όντως υπάρχει μία υποχώρηση, ωστόσο αυτή δεν ανατρέπει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Οργανισμού.
Το 2010 με ανεργία 15% ο Ιούνιος είχε έσοδα 1,3 δισ, το 2011 τα έσοδα ήταν 1,173 δισ. ενώ τον φετινό Ιούνιο, αγγίζουν το 1.06 δισ €.
Ο κ. Σπυρόπουλος, αναφέρθηκε στη μεγάλη έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στην Αθήνα, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις 12 μηνών στις απονομές συντάξεων και σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια ώστε στο άμεσο διάστημα, να επισπευθούν οι χρόνοι απονομής κατά 30%.
Keywords
Τυχαία Θέματα