Me eλικοπτερο εφτασε στο σκορπιο ο ριμπολοβλεφ...

20:07 27/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Στον Σκορπιό έφτασε σήμερα το μεσημέρι ο νέος του ιδιοκτήτης, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr.
Ο Ρώσος μεγιστάνας αρχικά προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο...
του Ακτίου με το προσωπικό του learjet και στη συνέχεια από εκεί μεταφέρθηκε μέσω ελικοπτέρου στο νησί των «Ωνάσηδων», προκειμένου να επιθεωρήσει το νέο το... απόκτημα, το οποίο προσφάτως αγόρασε για χάρη της πανέμορφης κόρης του, Εκατερίνα.

Ο κ. Ριμπολόβλεφ αυτή την ώρα έχει μια πρώτη συνάντηση με τον δήμαρχο Λευκάδας, κ. Κώστα
Αραβανή, αλλά και τον αντιδήμαρχο Νυδρίου, Ιωάννη Καρτάνο. Παρατίθεται, δε, γεύμα με φαγητά που έφτασαν ειδικά στον Σκορπιό από εταιρεία catering της Λυκάδας.

Την ίδια ώρα, ο Πεπόνης ζητά έρευνα για τον Σκορπιό. Οι αρχές ψάχνουν τυχόν παρατυπίες στην αγοραπωλησία του, κατά παράβαση της διαθήκης Ωνάση, με τρόπο που να ζημιώνεται το Δημόσιο. «Δεχόμαστε κάθε έλεγχο», λέει η πλευρά Ριμπολόβλεφ.

Το «ξεσκόνισμα» της συμφωνίας για ενδεχόμενες παρατυπίες απειλεί να τινάξει στον αέρα τον ρωσικό πλέον ιδιωτικό παράδεισο.

Πληροφορίες που έφτασαν στο «ΘΕΜΑ» επισήμαναν τον κίνδυνο ακόμη και εμπλοκής στη μεταβίβαση του Σκορπιού στην οικογένεια του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Πριν από περίπου 20 ημέρες το ΣΔΟΕ έλαβε παραγγελία από την Οικονομική Εισαγγελία, πριν φύγουν οι κύριοι Πεπόνης - Μουζακίτης, για τη διεξοδική διερεύνηση της αγοραπωλησίας του νησιού.

Το ζήτημα που καλείται να διαλευκάνει η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ στην οποία ανατέθηκε η έρευνα είναι το κατά πόσον η συνδιαλλαγή ανάμεσα στα δύο μέρη, δηλαδή την Αθηνά Ωνάση και την οικογένεια Ριμπολόβλεφ, υπήρξε απολύτως σύννομη.

Πηγή φωτογραφίας: LefkadaPress

Οπως είναι ευνόητο, το ΣΔΟΕ ερευνά ενδεχόμενους διαφυγόντες φόρους στην περίπτωση που η πράξη της μεταβίβασης ολοκληρώθηκε μέσω κάποιας «παρακαμπτήριας» της προβλεπόμενης από την ελληνική νομοθεσία οδού. Επιπλέον, μια άλλη διάσταση της υπόθεσης που τίθεται υπό διερεύνηση είναι η ακριβής ερμηνεία των όρων της διαθήκης Ωνάση.

Είναι γνωστό ότι ο Ελληνας κροίσος είχε ορίσει πως σε περίπτωση αδυναμίας των κληρονόμων του να αντεπεξέλθουν οικονομικά στα έξοδα συντήρησης του Σκορπιού, το νησί θα περιερχόταν αυτομάτως στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου. Επομένως, εάν υπήρξε παρατυπία στην πράξη μεταβίβασης, η ζημία για την Ελλάδα θα μπορούσε να είναι διττή: από τη μία η απώλεια του Σκορπιού που αυτοδικαίως θα έπρεπε να θεωρείται ξανά δημόσια περιουσία, και από την άλλη τα διαφυγόντα έσοδα σε περίπτωση που αξιοποιήθηκε κάποιο νομικό παραθυράκι στη συνδιαλλαγή με τον Ριμπολόβλεφ.

Φυσικά, άνθρωποι από το περιβάλλον της οικογένειας του Ρώσου μεγιστάνα δηλώνουν απολύτως πεπεισμένοι για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα της μεταβίβασης, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ΣΔΟΕ. Ολες οι κινήσεις μας για την αγορά του Σκορπιού και της Σπάρτης (σ.σ.: της παρακείμενης νησίδας) είναι εντελώς νόμιμες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ όσο και η κόρη του Εκατερίνα, της οποίας το καταπίστευμα χρησιμοποιήθηκε για την αγορά του Σκορπιού και της Σπάρτης, έχουν ενημερωθεί μόνο μέσω των ΜΜΕ για τις ενέργειες της Οικονομικής Εισαγγελίας. Ωστόσο, δεν δείχνουν να ανησυχούν, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς των δικηγορικών γραφείων που διεκπεραίωσαν την αγοραπωλησία.
Keywords
Τυχαία Θέματα