Απολυσεις στο δημοσιο απαιτει η τροικα...

10:23 23/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Η Τρόικα επανέρχεται με σκοπό να υπενθυμίσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα, παρά το προεκλογικό '' παραλήρημα '' των τριών πολιτικών αρχηγών για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου. Οι δανειστές μας βεβαίως...
αδιαφορούν για όλα αυτά και επιμένουν στις 15.000 αποχωρήσεις υπαλλήλων του Δημοσίου που έχουν συμφωνηθεί ως το τέλος του χρόνου.
Το υπουργείο αρνείται φυσικά κατηγορηματικά το ενδεχόμενο απολύσεων και αντιπροτείνει ως
ισοδύναμο μέτρο την αναδιάρθρωση του Δημοσίου. Όλα όμως ''κολλάνε '' στην ερμηνεία των όρων του Μνημονίου. Παράλληλα, 255 φορείς του Δημοσίου αναμένεται να κλείσουν και οι 6.000 υπάλληλοι που απασχολούνται σε αυτούς θα μείνουν χωρίς εργασιακό αντικείμενο. Η κυβέρνηση επιθυμεί οι υπάλληλοι αυτοί να μην απολυθούν, αλλά να μετακινηθούν σε νέες θέσεις, ώστε να συμπληρωθούν κενά που υπάρχουν αλλού. Η Τρόικα όμως θεωρεί τη μετακίνηση νέα πρόσληψη και δεν συμφωνεί, καθώς απαιτεί για κάθε 5 αποχωρήσεις μία και μόνο πρόσληψη.
Και στο σημείο αυτό είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, με κυρίαρχο μέσο εκβιασμού, όπως πάντα, την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Και σύντομα θα δούμε τα αντανακλαστικά της τρικομματικής, μπροστά στο ορατό ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών.
Keywords
Τυχαία Θέματα