Κερδιζει εδαφος... ο γιαννης παπαθανασιου για την δ/νση αποκρατικοποιησεων!

09:24 23/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός Συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Τα πάνω κάτω... είναι αποφασισμένος να κάνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τις αποκρατικοποιήσεις συστήνοντας μια νέα δ/νση την... "Ειδική Δ/νση Αποκρατικοποιήσεων" που θα υπάγεται απευθείας στον ίδιο και θα...
έχει έδρα το Μέγαρο Μαξίμου !
Έτσι αντικαθίσταται... μετά και την παραίτηση του Κ. Μητρόπουλου το "Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου"
με την "Νέα Ειδική Δ/νση Αποκρατικοποιήσεων" όπου θα έχει πλέων και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο και τις διαδικασίες των αποκρατικοποιήσεων !
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει... να έχει με την κίνηση αυτή ο ίδιος ουσιαστικά εικόνα για τις αποκρατικοποιήσεις, ιδιωτικοποιήσεις και επενδύσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη χώρα μας για να "καμφθούν" τα οποιαδήποτε προβλήματα που πιθανόν προκύψουν σε αυτές και... να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Πρωταγωνιστικό... ρόλο αναμένεται να παίξουν... ο πρώην "τσάρος" του Υπουργείου Οικονομικών Ιωάννης Παπαθανασίου ό οποίος και... προκρίνεται στο μέγαρο Μαξίμου ως αντικαταστάτης του υπό παραίτηση Κ. Μητρόπουλου ενώ ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Μουρμούρας θα παίξει και αυτός με τη σειρά του "κομβικό ρόλο" στις σχέσεις των επενδυτών με τον Αντώνη Σαμαρά και τους υπουργούς της κυβέρνησης.
Ο Ιωάννης Παπαθανασίου...κερδίζει έδαφος για επικεφαλής της νέας "Ειδικής Δ/νσης Αποκρατικοποιήσεων" κυρίως λόγο της εμπειρίας του ως υπουργός των Οικονομικών και φαίνεται ότι προκρίνεται σημαντικά χωρίς όμως να έχει κλείσει ακόμα το όλο θέμα της τοποθέτησής του.
Πάντως... ο Αντώνης Σαμαράς λόγο της σπουδαιότητάς του θέματος για την Ελληνική οικονομία φαίνεται ότι έχει αναλάβει "προσωπικά" το όλο θέμα τον αποκρατικοποιήσεων...
Σίγουρα... θα έχουμε εξελίξεις εντός των ημερών και μετά και την επίσκεψη Κλίντον στη χώρα μας για επενδύσεις περίπου 100 εκατ.ευρώ !
Έπεται... και συνέχεια μαθαίνουμε !
Σας ευχαριστώ...
Keywords
Τυχαία Θέματα