Ποιοι ειναι οι 255 οργανισμοι που συγχωνευονται ή καταργουνται

09:33 23/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Τη λίστα των 255 Οργανισμών που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους και πρόκειται να καταργηθούν, να συγχωνευθούν ή να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία κατάργησής τους αποκάλυψε το...
«Εθνος της Κυριακής». Την κατάσταση με τους δημόσιους φορείς επεξεργάζεται ομάδα εργασίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καταλήξουν στην τελική λίστα πριν από το τέλος Αυγούστου, η οποία θα συμπληρώσει το μεγάλο κύμα καταργήσεων δημοσίων φορέων που προγραμματίζει η κυβέρνηση.

Οι 255 οργανισμοί που
καταργούνται ή συγχωνεύονται
1 Κατάργηση του Επιστημονικού και Ερευνητικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (Υπουργείο Εσωτερικών), διότι, εν όψει του επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΣΠΑ, διανοίγονται νέες προοπτικές διενέργειας των απαιτούμενων μελετών και προώθησης έργων εφαρμογής τους στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη δημιουργία ενιαίου κέντρου διαχείρισης κινδύνων.
2 Απορρόφηση της «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας της Κορίνθου» (ΑΕΔΙΚ) από τη Δημόσια Επιχείρηση Κινη­τών Αξιών ΑΕ (ΔΕΚΑ Α.Ε.) (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).
3 Συγχώνευση του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ Α.Ε.) με το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ) (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).
4 Eνταξη της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων ΥΠΟΙΟ (ΣΕΥΥΟ) στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΑΑ) (Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών).
5 Ενταξη του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως ειδικός κλάδος δραστηριότητας (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).
6 Ρευστοποίηση περιουσίας της «ΑΕ Εκμεταλλεύσεως Ακινήτων» (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).
7 Ενταξη του Ειδικού Ταμείου Ελέγχου παραγωγής και ποιότητας αλκοόλης αλκοολούχων ποτών στη γενική ρύθμιση για τους ειδικούς λογαριασμούς (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).
8 Συγχώνευση σε έναν φορέα του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΙΔ) και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας (ΕΙΜ) (Υπουργείο Ανάπτυξης).
9 Συγχώνευση σε μία εταιρεία της Εταιρείας Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών & Πυρίμαχων Υλικών ΑΕ (ΕΚΕΠΥ ΑΕ), της Εταιρείας Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.) και της «Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης ΑΕ) (ΕΛΚΕΑ ΑΕ) (Υπουργείο Ανάπτυξης).
10-11 Συγχώνευση της Εταιρείας Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας, Ενδυσης και Ινών ΑΕ (ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ), της «Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας Α.Ε.» (ΕΛΚΑ ΑΕ) και της «Κέντρο Ελληνικής Γούνας ΑΕ» (ΚΕΓ ΑΕ) με την «Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού ΑΕ (ΕΛΚΕΔΕ ΑΕ) (Υπουργείο Ανάπτυξης).
112-14 Συγχώνευση του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας - Πειραιά σε έναν οργανισμό (Υπουργείο Ανάπτυξης).
16 Κατάργηση του Ιχθυοκαλλιεργητικού Κέντρου Αχελώου (Υπουργείο Ανάπτυξης).
17 Κατάργηση του Τεχνολογικού Πάρκου «Λεύκιππος» (Υπουργείο Ανάπτυξης).
18 Συγχώνευση της «Εταιρείας
Keywords
Τυχαία Θέματα