Εκτακτες συσκεψεις σημερα σε βερολινο και παρισι

13:01 29/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Εκτακτο υπουργικό συμβούλιο στη Γαλλία και έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στη Γερμανία για το ελληνικό ζήτημα πραγματοποιούνται σήμερα σε Παρίσι και Βερολίνο, εν μέσω εντεινόμενων προσπαθειών να μείνουν ανοιχτοί όλοι...
οι δίαυλοι για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση.
Εκτακτες συσκέψεις σε Παρίσι και Βερολίνο
Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε εξάλλου χθες σχόλιο στο Twitter του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί
κατά τον οποίο: «Για όσους αναρωτιούνται τι θα γίνει τώρα: 1. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ. 2. Η πόρτα παραμένει ανοιχτή για διαπραγματεύσεις στις τελευταίες προτάσεις της Κομισιόν».
Είχαν πάντως προηγηθεί οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «από τους Ελληνες εξαρτάται εάν θα παραμείνουν στην Ευρωζώνη, αλλά είναι σαφές ότι με αυτή την πολιτική του κ. Τσίπρα, η οποία προκαλεί σύγχυση, έγινε πολύ πιο δύσκολο».
Ο Φρ. Ολάντ
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη γαλλική προεδρία, ο Φρανσουά Ολάντ συγκάλεσε για πρώτη φορά υπουργικό συμβούλιο σε περιορισμένη σύνθεση, που θα είναι αφιερωμένο στην κατάσταση της Ελλάδας. Νωρίτερα Γάλλοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο Μανουέλ Βαλς, επέμειναν ότι εξακολουθεί να υπάρχει χρόνος για την επίτευξη μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της.
Την ίδια στιγμή, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ κάλεσε τους αρχηγούς όλων των μεγάλων κομμάτων της χώρας σε μια έκτακτη σύσκεψη στην καγκελαρία στο Βερολίνο προκειμένου να συζητήσουν το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με τη Suddeutsche Zeitung εξετάζεται επίσης και το ενδεχόμενο συζήτησης στη γερμανική Βουλή την Τετάρτη.Νωρίτερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Η Αριστερά» είχε ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
Κατερίνα Κοσμά
ZDF: Νέα Σύνοδος Κορυφής την Τέταρτη
Στη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης πιθανότατα το βράδυ της Τετάρτης προσανατολίζεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σύμφωνα με πηγές του γερμανικού κρατικού δικτύου ZDF. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που μπορεί να εκκινήσει τις διαδικασίες επαναδιαπραγμάτευσης και να φέρει νέες ελπίδες για συμφωνία, η οποία θα μπορούσε αφενός να αποτρέψει το δημοψήφισμα της Κυριακής.
Keywords
Τυχαία Θέματα