ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην πόλη Σίντι Μπουζίντ, στην κεντρική Τυνησία, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει πλήθος 2.000 και πλέον νεαρών, ορισμένοι εκ των οποίων πέταξαν πέτρες και έβαλαν φωτιά στο...
δημαρχείο και σε καταστήματα. Παρόμοια διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στη Ρεγκέμπ, περίπου 50χλμ από τη Σίντι Μπουζίντ.

Κατά τα άλλα, το χαρακτηριζόμενο
μετριοπαθές ισλαμιστικό κόμμα Ενάχντα κέρδισε στις εκλογές, καταλαμβάνοντας 90 (από τις 127) έδρες στη συντακτική συνέλευση της χώρας.

Ο επικεφαλής της επιτροπής, Καμέλ Τζαντούμπι, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι το Κογκρέσο για την Δημοκρατία, κοσμικό κόμμα, ήλθε δεύτερο με 30 έδρες, ενώ το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Ετακατόλ καταλαμβάνει 21 έδρες.

Την τέταρτη θέση μοιράστηκαν δύο κόμματα: το Προοδευτικό Δημοκρατικό Κόμμα -ιστορικά το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης- και το αλ Αρίντχα, το κόμμα ενός εκπατρισμένου εκατομμυριούχου, καταλαμβάνοντας από 19 έδρες.

Η συντακτική συνέλευση, που αναδείχθηκε στις πρώτες δημοκρατικές εκλογές μετά την λεγόμενη «Επανάσταση του Γιασεμιού» θα καταρτίσει το νέο Σύνταγμα της χώρας το 2012 και θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.
Keywords
Τυχαία Θέματα