ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

08:20 8/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Μπαράζ ανακοινώσεων από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι κυβερνητικοί χειρισμοί σχετικά με την χθεσινοβραδυνή έκτακτη σύσκεψη του Eurogroup, που συγκάλεσε ο πρόεδρός του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο...
Λουξεμβούργο.
ΝΔ: "όχι μισόλογα και ασάφειες"
Για "μυστήριο" σχετικά με το περιεχόμενο της σύσκεψης κάνει λόγο η Ν.Δ.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπός της, Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε ότι: "με μεγάλη καθυστέρηση και χωρίς να υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη πληροφόρηση, παρά μόνο ανεύθυνες φήμες, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε, τελικά, τα μεσάνυχτα ότι ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε μυστική
σύσκεψη στο Λουξεμβούργο. Παραμένει, ωστόσο, ακόμη μυστήριο ποιο ήταν το πραγματικό αντικείμενο της σύσκεψης αυτής".
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει, με σαφήνεια και υπευθυνότητα, για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στο Λουξεμβούργο. "Την κρίσιμη αυτή ώρα μισόλογα και ασάφειες δεν βοηθούν", αναφέρει. Επιπλέον, σχολιάζοντας τα περί συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών στο Λουξεμβούργο δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σκοτάδι: "Στο σκοτάδι παραμένουν ο λαός, οι πολιτικές δυνάμεις, ακόμα και στελέχη της κυβέρνησης, για τις υπόγειες διαπραγματεύσεις του Λουξεμβούργου. Αποτέλεσμα η ανεύθυνη σεναριολογία να συνεχίζεται εντός και εκτός Ελλάδος, να αναστατώνονται οι Έλληνες και να πλήττεται το συμφέρον της χώρας. Αυτό που χρειάζεται είναι άμεση και σαφής ενημέρωση. Και πάνω απ' όλα υπευθυνότητα".
ΚΚΕ: "Παριστάνουν τα θύματα επίθεσης"
Από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εκδόθηκε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία "το αστικό πολιτικό σύστημα μαζί με την πλουτοκρατία παριστάνουν τα θύματα επίθεσης". Αναφέρεται δε ότι "η πραγματικότητα είναι ότι ανταγωνίζονται μέρα - νύχτα με αντίστοιχες δυνάμεις της ΕΕ, ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο από την πτώχευση του λαού. Αυτή είναι η ουσία και του δημοσιεύματος του Σπίγκελ και της σύσκεψης στο Λουξεμβούργο και άλλων παρόμοιων που θα ακολουθήσουν, και που η κυβέρνηση τα κρύβει".
ΛΑΟΣ: "Επιτείνονται οι φόβοι"
Το ΛΑΟΣ υποστηρίζει πως "η αοριστία της πρώτης ανακοινώσεως του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με την έκτακτη συνάντηση στο Λουξεμβούργο υπό τον κ. Γιούνκερ, σε συνάρτηση με την ώρα εκδόσεώς της, Παρασκευή μεσάνυκτα, επιτείνουν τους φόβους και τις αγωνίες του χειμαζόμενου λαού μας. Πρέπει απαραιτήτως να υπάρξουν διευκρινιστικές δηλώσεις, γιατί το πρωινό της Δευτέρας μπορεί να κρύβει εκπλήξεις."
ΣΥΡΙΖΑ: "Η κυβέρνηση στερείται λαϊκής νομιμοποίησης και αξιοπιστίας"
"Ο πανικός που δημιουργήθηκε από το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την πολύ δύσκολη και οριακή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα από την αποτυχημένη πολιτική του μνημονίου", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η κατάσταση "επιδεινώνεται από την εμμονή στην ίδια πολιτική και από τις εν κρυπτώ συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης από μια κυβέρνηση που στερείται λαϊκής νομιμοποίησης και αξιοπιστίας".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: "Χρειάζεται εθνική συνέννοηση"
Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος της Δημο
Keywords
Τυχαία Θέματα