Εξαρθρωθηκαν δυο πολυμελεις εγκληματικες οργανωσεις

Την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων με «πλούσια» δράση σε περιοχές των νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας και Αττικής, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Μεταξύ των 13 συλληφθέντων είναι και...
ένας αρχιφύλακας της αστυνομίας, που τέθηκε διαθεσιμότητα, ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα.

Τα μέλη των εν λόγω οργανώσεων εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες, απάτες, αρπαγή, απόπειρα απαγωγής, απόπειρα εκβίασης και υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας.


Συγκεκριμένα σε ευρείας κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση που έγινε τη Δευτέρα, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ευρύτερα της Στερεάς Ελλάδας, συνολικά 13 άτομα, όλοι Έλληνες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι μία γυναίκα και τα δύο ηγετικά στελέχη των εγκληματικών οργανώσεων.

Ειδικότερα, στην πρώτη εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν 11 από τους συλληφθέντες, ενώ αναζητείται ακόμη ένας Έλληνας. Στη δεύτερη εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν δύο από τους συλληφθέντες, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο αλλοδαποί.
Όπως προαναφέρθηκε, στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται και ένας αρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Εύβοιας και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας φέρεται να συμμετείχε στην πρώτη εγκληματική οργάνωση, έχοντας περιφερειακό ρόλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα