Για την υλοποιηση των ελληνικων δεσμευσεων πιεζει το παρισι

07:57 10/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Τηλεφωνική συνομιλία με τον Νικολά Σαρκοζί έχει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στην οποία ο Νικολά Σαρκοζί κινήθηκε ουσιαστικά στη γραμμή των κοινών δηλώσεών του με την Άνγκελα Μέρκελ και προειδοποίησε πως χωρίς εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ δεν...
μπορεί
να προχωρήσει το σχέδιο στήριξης. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τόσο την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους ιδιώτες πιστωτές για το PSI όσο και την εφαρμογή των ελληνικών υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος Πρόεδρος ήταν θετικός σχετικά με την εξέλιξη στο μέτωπο του «κουρέματος», προσφέροντας και γαλλική στήριξη αν χρειαστεί για την επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης, αλλά δεν ήταν εξίσου θετικός κατά τη συζήτηση της εφαρμογής, από την ελληνική πλευρά, των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο το μεσημέρι της Δευτέρας, Μέρκελ και Σαρκοζί είχαν στείλει αυστηρή προειδοποίηση στην Αθήνα.

Σααρκοζί και Μέρκελ ζήτησαν ουσιαστικά από την Ελλάδα να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, τονίζοντας παράλληλα πως κοινός στόχος Βερολίνου και Παρισιού είναι να μην φύγει καμία χώρα από το ευρώ.

Νωρίτερα, ο Λ.Παπαδήμος είχε μακρά συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, εν όψει της άφιξης της τρόικας. Από τη Συγγρού ακολούθησε μία τυπική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται απλώς ότι υπήρξε «ενημέρωση» και «ανταλλαγή απόψεων».
Keywords
Τυχαία Θέματα