Η ISAF ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

11:36 8/10/2011 - Πηγή: Fimotro

Η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf) ανακοίνωσε σήμερα ότι απέκρουσε την πιο σημαντική, συντονισμένη επίθεση σε βάρος της από το 2009 στην επαρχία Πάκτικα της ανατολικής χώρας, στα σύνορα με το Πακιστάν, σκοτώνοντας 25 ενόπλους. Σύμφωνα με την Isaf, η επίθεση αυτή, χθες... 10η επέτειο της αμερικανικής επέμβασης στο Αφγανιστάν, στις 7 Οκτωβρίου του 2001, είχε στόχο πολλές θέσεις του ΝΑΤΟ στις περιοχές Γκορμάλ, Σαρόμπι
και Μπαρμάλ.
Τουλάχιστον 25 ένοπλοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών και ανταλλαγής πυρών, ενώ στρατιώτης της Isaf τραυματίσθηκε ελαφρά από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου 300 μέτρα από θέση της δύναμης του ΝΑΤΟ που δέχθηκε επίθεση.
Η επαρχία της Πάκτικα, όπως οι γειτονικές επαρχίες Χοστ και Πάκτια, είναι προπύργια του δικτύου Χακάνι που συνδέεται με τους ταλιμπάν και θεωρείται από τους Αμερικανούς ως το πιο ενεργό δίκτυο αφγανών ενόπλων, το οποίο ευθύνεται για πολλές πρόσφατες, θεαματικές επιθέσεις, όπως η επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Καμπούλ, στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Το δίκτυο αυτό ίδρυσε ο Τζαλαλουντίν Χακάνι, έναν ιστορικό ηγέτη των Μουτζαχεντίν στον αγώνα κατά των σοβιετικών δυνάμεων στη δεκαετία του 1980, ο οποίος συμμάχησε αργότερα με τους ταλιμπάν.Το δίκτυο διοικείται σήμερα από το γιο του Σιρατζουντίν.
Keywords
Τυχαία Θέματα