Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ EUROGROUP

15:11 7/11/2011 - Πηγή: Fimotro
Την ίδια ώρα που τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες λένε ότι μπορεί η απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου στήριξης, συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, να επιβεβαιωθεί ακόμα και την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος...
θα παρουσιάσει απόψε στους ομολόγους του, στο συμβούλιο Eurogroup, διαβεβαιώσεις και πολιτικές εγγυήσεις για τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει η Ελλάδα
στο επόμενο διάστημα.

Από τις Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι προϋπόθεση για την 6η δόση είναι να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση μαζί με τα μέτρα του νέου Μνημονίου.

Η Κομισιόν ζήτησε σήμερα «περισσότερη σαφήνεια» όσον αφορά την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Έχουμε ανάγκη πριν απ' όλα σαφήνειας, όσον αφορά τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Αθήνα και στη συνέχεια θα συζητήσουμε», για την 6η δόση, δήλωσε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέους Αλταφάζ.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το Dow Jones Newswire, οι υπουργοί της ΕΕ θα υπογράψουν την Τρίτη για την καταβολή της δόσης, εφόσον μέχρι τότε έχει σχηματισθεί νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι θέλουν να τελειώνουν με αυτό το θέμα, φέρεται να είπε.

Η επόμενη συνάντηση του Eurogroup, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, είναι στις 17 Νοεμβρίου.

Το Βερολίνο τονίζει προς την Αθήνα ότι πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, ενώ παράλληλα αφήνει ανοικτό το παράθυρο της εξόδου από το ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα